Avertisment de ultimă oră al autorităților. Când va fi vârful pandemiei de coronavirus în România: ”Au fugit de moarte, dar pot aduce moartea la noi”

Publicat: 30/03/2020 | 08:11

România va intra în Scenariul 4, transmit autoritățile, iar asta se va întâmpla la începutul acestei săptămâni. Din păcate, numărul pacienților infectați va ajunge, foarte repede, la 2.000. În astfel de condiții, măsuri suplimentare vor fi luate, iar aseară a fost emisă Ordonanța Militară nr. 4/2020.

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, crede că astăzi sau mâine ne vom afla deja în situația în care numărul de cazuri cu infecție COVID-19 să treacă de 2.ooo. Măsurile pe care le vor lua autorităților vor avea în vedere, în primul rând, ca spitalele să nu fie supraaglomerate. Cazurile ușoare vor fi tratate acasă sau în alte ”condiții de izolare”.

„Probabil că luni sau marţi o să fim în această situaţie. Scenariul 4 presupune măsuri suplimentare care să nu aglomereze spitalele, presupune şi deja cred că săptămâna viitoare, la începutul săptămânii, va fi adoptată o hotărâre care să prevadă că toate cazurile uşoare se tratează acasă sau în alte condiţii de izolare, pentru că aceasta este decizia care previne colmatarea spitalelor şi permite tratarea exclusivă a pacienţilor care au forme severe ale bolii în spital. Ar putea fi tratate acasă sau în spaţii amenajate, cum sunt hotelurile, sunt spaţii foarte bine amenajate acolo, personalul medical verifică periodic starea loc de sănătate, dacă se agravează sunt transferaţi la spital, dacă nu sunt doar monitorizaţi şi în momentul în care devin negative două teste consecutive pot să plece acasă”, a spus Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, potrivit digi24.ro.

(CITEȘTE ȘI: A FOST GĂSIT „PACIENTUL ZERO”. DE LA EL A PORNIT, DE FAPT, CORONAVIRUSUL. EL I-A INFECTAT PE TOȚI)

”Vârful epidemiei, la jumătatea lunii aprilie”

Conform estimărilor, vârful pandemiei de coronavirus va fi, în România, la jumătatea lunii aprilie. Ministrul Sănătății a declarat că mulți români care au venit fin străinătate ”bravează”, numai că există un risc major. Au fugit de moarte, spune Nelu Tătaru, însă există riscul să aducă ”moartea la noi”.

”Sunt nişte oameni care au venit de frică, dar ajunşi aici bravează. Sunt nişte oameni care au fugit de moarte, dar pot aduce moartea la noi. Dacă nu-şi respectă propria imagine sau propriul corp, să aibă un respect pentru bătrânii, pentru copiii şi pentru toţi cei din jurul lor”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit mediafax.ro. Acesta preconizează că vârful epidemiei de Covid-19 va fi la jumătatea lunii aprilie, atunci când numărul persoanelor infectate ar putea atinge chiar 10.000. Virusul e extrem de contagios, o persoană bolnavă putând transmite boala la alte 3 persoane.

(VEZI ȘI AICI: INCREDIBIL! CUM S-A INFECTAT TÂNĂRA DE 27 DE ANI DIN BOTOȘANI CU CORONAVIRUS. MEDICII NU AU MAI PUTUT FACE NIMIC PENTRU EA)