Acasă » Exclusiv » Avem mărturiile exclusive ale unui șofer de TIR care s-a întors din Italia: ”Nu m-a întrebat nimeni nimic! Au zis că mă sună, dar… pauză!” S-a autoizolat și așteaptă să fie contactat de autorități!

Avem mărturiile exclusive ale unui șofer de TIR care s-a întors din Italia: ”Nu m-a întrebat nimeni nimic! Au zis că mă sună, dar… pauză!” S-a autoizolat și așteaptă să fie contactat de autorități!

De: Cristian Blanuta 12/03/2020 | 23:39

Coronavirus e cuvântul care îngrozește, în aceste zile, pe oricine! După ce Italia a fost luată prin surprindere de ”virusul ucigaș” și s-a ajuns la sute de morți, autoritățile din țara noastră au reacționat repede: măsuri de precauție la graniță, dar și în teritoriu. Doar că nu peste tot se lucrează ca la carte. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă dezvăluirile halucinante ale lui Cătălin, un șofer de TIR din Bacău care s-a întors acum o săptămână din Peninsulă.

Cătălin este unul dintre zecile de mii de tineri care, pentru o viață mai bună, au plecat la muncă în Italia. S-a întâmplat în urmă cu peste 15 ani. S-a spetit, a făcut orice în primii ani, dar norocul i-a surâs într-o zi, întâmplător. I s-a propus să fie șofer pe camion, o meserie de vârf, să-i spunem așa, pentru un imigrant. A acceptat, iar de atunci viața lui s-a dus pe o pantă ascendentă. L-a ajutat enorm faptul că a făcut armata la Pompieri, de unde a ieșit cu permisul de categoria care-i permite să ”ghidoneze” un mastodont. A ajuns să conducă TIR-uri prin toate țările din Europa. S-a retras, în urmă cu aproximativ un an, în țara lui. Unde a continuat aceeași meserie. Italia i-a făcut, din nou, cu ochiul. Acum, omul era as în ceeea ce făcea. S-a angajat la o firmă acum vreo două luni, un part-time, de fapt. Doar că în China a izbucnit ”coronavirusul”. Și… (CITEȘTE ȘI: CRISTINA PUCEAN, PRIMELE DECLARAŢII DUPĂ CE S-A SPUS CĂ A FOST DEPISTATĂ POZITIV CU NOUL CORONAVIRUS)

Cătălin a fost prins între zonele roșii din nordul Italiei, unde nu a stat excesiv, pentru că avea rute permanente către Austria. Dar când focarul s-a extins, Cătălin s-a întors în țară. Acum o săptămână. De atunci, tot așteaptă un semnal de la autorități. Povestea e halucinantă! Stă în casă mai tot timpul, iese, „pe blat”, pentru a ”ataca” magazinul din fața blocului în care locuiește, de unde-și face aprovizionarea. Are spirit civic, e lesne de înțeles. Doar că se tot întreabă: ”De ce nu m-a băgat nimeni în seamă așa cum trebuie la aeroport, după ce am aterizat, deși am spus de unde vin?”

Cătălin s-a întors din Italia pe 7 martie și s-a izolat singur

Cătălin, un șofer de TIR din Bacău, a stat două luni în Italia

El știe că nu are nimic, poate, mai curând, simte, și asta pentru că s-a protejat permanent pe perioada petrecută în cursele de mii de kilometri, care au ”săgetat” și Italia. Dar… Dezvăluirile lui, pentru CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, sunt de-a dreptul revoltătoare. Totul a început de când a făcut primul pas în aeroportul Henri Coandă. A spus tot, de unde vine, ce a făcut, iar când a întrebat ce pași trebuie să urmeze… s-a blocat ”bancomatul”!

”Am ajuns pe Otopeni, aici e frumusețea, unde speram să aflu mai multe informații, ce trebuie să fac?? Și mă așteptam să fiu controlat! Auzisem ceva, că se ia din gură, exudat, nu știu, câteva picături de sânge… Nu! Am fost întâmpinați de doi oameni cu echipament de protecție pe ei, cu măști, mi-au pus un termometru la cap, au zis că n-am nimic, dar eu am cerut informații. (NU RATA: INFORMAŢII NOI DESPRE CORONAVIRUS. 15 RECOMANDĂRI PRIN CARE ŞI TU POŢI PREVENI RĂSPÂNDIREA VIRUSULUI UCIGAŞ, COVID-19)

Am întrebat, în special, dacă pot să mă întâlnesc cu fiica mea care locuiește în București, după cum am și scris pe chestionarul de evaluare și localizare pe teritoriul României. Am pus chiar cu semnul întrebării, București?, nu știu, în funcție de ce mi se spune, dacă pot sau nu, și Bacău, evident. Mi s-a răspuns și nu prea! Unul dintre acei oameni mi-a spus: «Du-te, domnule, liniștit, că nu ești dintr-o zonă cu risc», celălalt mi-a spus să am grijă! Nu știu la ce să am grijă, la ce s-a referit și, dacă se poate, cât mai mult ferit, cât mai mult prin casă. Și că o să fiu contactat de DSP și, dacă eu cred că am febră sau altele, să sun la medicul de familie. Bineînțeles, acum e joi seara, nimeni nu m-a sunat, nu m-a întrebat nimeni nimic! Au zis că mă sună, dar… pauză! Într-adevăr, eu simptome nu am”, și-a început povestea revenirii în țară Cătălin.

”Am sunat la numărul ăla, la linia TelVerde, după ce am ieșit din aeroport, și am cerut niște explicații. Tot așa mi s-a spus și acolo, dacă doresc să stau izolat, să sun la ei și mă vor ajuta! Dar tot acolo am explicat situația mea, de unde vin, ce am făcut și mi s-a zis că nu e obligativitate de carantină sau izolare la domiciliu! Dar, dacă eu doresc asta și n-are cine să mă ajute, să sun la DSPJ Bacău și să cer ajutorul. Am întrebat și aici de controlul pe care eu știam că trebuie să mi se facă după aterizare și am fost trimis înapoi în aeroport, să caut medicul! Păi, dacă eu aveam coronavirus, mă întorceam într-un aeroport plin de oameni?!!!”, a dezvăluit Cătălin, pentru CANCAN.RO. Ciudat, în condițiile în care șoferii care veneau din Germania erau băgați în carantină. (VEZI AICI: S-A CONFIRMAT! DOUĂ VEDETE DE LA HOLLYWOOD AU FOST INFECTATE CU NOUL CORONAVIRUS)

Cătălin: ”Biscuiții și covrigii aveau gust de alcool!”

Cătălin, șoferul de TIR care a petrecut două luni în Italia, iar pe 7 martie a revenit în România, a povestit cum s-au scurs zilele pentru el, într-o țară în care oamenii începuseră să moară pe capete. ”Am plecat din țară pe 18 ianuarie, pe 20 eram pe camion. Am folosit rutele din Italia începând de la Trento, urcând prin stațiuni și cu ieșire în Austria, spre Lienz. Deci partea de nord a Italiei. Dacă te uiți acum pe o hartă, chiar dacă este închisă toată Italia, tot nu este cu roșu toată partea aia… Este undeva între Milano și Treviso, o zonă de mijloc. Toată perioada asta, până pe 7 martie, doar traseele alea le-am făcut, nu am avut legătură cu zonele contaminate. De la sfârșitul lui ianuarie, de când am început să aud toate minunățiile alea cu coronavirusul, că au apărut și prin Italia, practic, am dus o viață solitară chiar… Izolat… Ca orice om cu simț civic. M-am izolat perfect, să zic așa. Nu am ieșit prin oraș, nu am folosit mijloace de transport în comun, nu am mâncat la restaurant, mi-am făcut eu singur de mâncare.

Cătălin nu merge la mall, la film, nu circulă cu mijloacele de transport în comun… Se protejează și îi protejează și pe ceilalți

La birouri foloseam doar pixul meu dacă era cazul să intru, pentru că în 80 la sută din cazuri foloseam calea automatică, să spun așa, adică băgam pe un monitor tot ce aveam de băgat când primeam documentele… Practic, cu oameni chiar am avut puține tangențe și atunci de la o oarecare distanță. Chiar ne salutam, noi, colegii, cu piciorul, nu dădeam mâna… că-i mai bine așa, spuneam noi, și nu cred că am greșit cu nimic. De la garaj ni s-au dat măști, toate alea, eu chiar foloseam gel igienizant, și asta o fac de mulți ani. Are alcool de 90 de grade, parfumat, de ajunsesem să-l simt când mai mâncam câte un biscuit, un covrig, pentru că mă dădeam cu el exagerat. Simțeam că mănânc și alcool, de fapt”, a mai povestit Cătălin.

Putea să „fenteze” revenirea în România

Cătălin spune că ar fi putut oricând să plece de pe un aeroport din Austria și, astfel, la Otopeni, nimeni să nu știe că, de fapt, venea după două luni de Italia. ”Aș fi putut, foarte bine, să vin de pe aeroport din Austria, pentru că este foarte aproape de locul unde lucram eu, un aeroport la Lienz sau Innsbruck, și nu aș mai fi fost în dubiu, cu ce trebuie să fac sau nu. (AFLĂ AICI: CRIZA CORONAVIRUSULUI. AVOCATUL POPORULUI ÎI CERE PREŞEDINTELUI SĂ DECLARE STAREA DE URGENŢĂ)

Eu eram deja programat să plec de pe aeroportul din Treviso și am lăsat-o așa pentru că știam că vin dintr-o zonă care nu era declarată roșie. Bine, ulterior sosirii mele în România, s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu toată Italia, e dintr-un anumit motiv, OK, dar am colegi care lucrează acolo fără probleme. Să revin, eu am plecat pe 7 martie din garaj, iar până la aeroport la Treviso, aproximativ 120 de kilometri, am mers cu mașina, cu un coleg din Piatra Neamț. Am lăsat mașina în parcare, am urcat în avion și… direcția Otopeni. Bineînțeles, în Italia, niciun fel de control, niciun fel de mască…”, a mărturisit Cătălin.

Și-a protejat mama, de 8 Martie: ”Nu am putut să-i duc un buchet de flori. Doar am sunat!”

Altfel, de când a ajuns în Bacău, Cătălin se protejează. Și pe el, și pe oamenii din jurul lui. Așa că aproape s-a izolat în locuința lui care, din fericire, se află vizavi de un supermarket. De acolo își cumpără cele necesare traiului. O face noaptea, când sunt foarte puțini oameni acolo. Iar mama lui… L-a prins 8 Martie a doua zi după ce a ajuns în România. Și nu, nu s-a dus la cea care i-a dat viață, pentru că a vrut s-o protejeze, și pe ea, dar și pe tatăl lui, ambii oameni în vârstă. Doar a sunat și a spus: ”La mulți ani, mama!” (VEZI ȘI: SE ÎNCHID PUNCTELE DE TRECERE A FRONTIEREI ÎNTRE ROMÂNIA ȘI SERBIA, DIN CAUZA NUMĂRULUI MARE DE INFECȚII CU CORONAVIRUS ÎN EUROPA!)

”După ce am părăsit aeroportul, m-am întâlnit cu fiica mea, nu m-am apropiat de ea, am stat, oarecum, la distanță, am băut o cafea în parc, mi-a dat biletul pentru microbuzul cu care urma să plec spre Bacău. Seara am ajuns în Bacău și, după cum ți-am spus, până azi nu m-a contactat nimeni. Eu am făcut ceea ce trebuie: nu am ieșit prea mult, în mall nu am călcat, până și pe părinții mei i-am evitat! Nu am fost nici chiar pe 8 Martie la mama mea să-i duc un buchet cu flori, am vorbit doar la telefon! Părinții mei sunt oameni în vârstă, am eliminat orice risc. Nu mai zic de un cinematograf, restaurant, mijloace de transport în comun! Nu, niciuna dintre ele. Am ieșit eu, seara, cu mașina, singur și m-am plimbat. E un magazin peste drum de unde-mi cumpăr cele necesare în casă. Mă duc noaptea, când nu-i aproape nimeni. Să stau departe de toți.

Au trecut doar cinci zile de când m-am întors din Italia, nu m-a sunat, repet, nimeni, sper să mă sune, până la urmă, cineva. Cam asta ar fi nedumerirea mea, în principiu”, a mai spus bărbatul întors din Italia.

Cătălin are de gând să se întoarcă în Italia

Colegul din Piatra Neamț și domnișoara din Brașov, în avion cu el

Cătălin a venit din Italia alături de un coleg de cursă, din Piatra Neamț. În aeroport, a cunoscut și o fată, din Brașov, care sosise și ea din Italia. A vorbit cu ei, câteva zile mai târziu. A rămas cu gura căscată: ”Colegul meu din Piatra Neamț, cel cu care am revenit din Italia… Pe el l-au sunat marți, l-au întrebat dacă se simte bine, dacă totul e OK, dacă are nevoie de ceva… Culmea, lui nu i-a spus nimeni însă să stea cât mai izolat, omul umblă fără probleme.

Și altceva. Am cunoscut în aeroport o domnișoară, este din Brașov, am vorbit pe Messenger, și pe ea a contactat-o cineva de acolo din Brașov și a întrebat-o de sănătate. În schimb, acolo i-a spus să stea în casă, i-a spus că, dacă e nevoie de ceva, i se aduce”. 

Vrea, din nou, în Italia: ”Aici mi-e frică!”

Cătălin spune că va pleca din nou, cu munca, în Italia. Doar când se va mai stinge isteria coronavirus. Nu-i este frică, ba chiar spune că teama îl cuprinde în România. ”Altfel, despre mine pot să spun că mă controlez zilnic, îmi iau temperatura, nu am depășit-o pe cea normală în nicio zi, am gelul igienizant, mă dau cu el mereu. Și telecomanda o dau cu gel! Trebuie să ne protejăm, în primul rând. Și pe noi, și pe oamenii din jurul nostru. (VEZI AICI: DE TEAMA CORONAVIRUSULUI, ROMÂNII AU LUAT CU ASALT MAGAZINELE ȘI AU GOLIT RAFTURILE)

Recunosc că nu mi-a fost frică în Italia și Austria cum îmi este aici. M-am izolat, de când am venit, pentru sănătatea mea, în primul rând. Pentru că, fără supărare, am văzut ce responsabilitate și ce simț civic au mulți dintre oamenii de aici. Am văzut cum se minte la vamă ca să se intre în România, și câți au intrat!!!! Numai eu am văzut câțiva. S-au adus oameni din anumite părți ale Italiei cu focare fără să fie înregistrați la vamă. Sau cu declarații false. Și, văzând cam cum se comportă oamenii aici, am preferat să mă izolez.

Sincer, vreau să văd cum evoluează treaba în Italia, pentru că abia aștept să plec din nou. Pentru că acolo mă simt mult mai în siguranță. Acolo, chiar dacă este o zonă dificilă, simțul civic există. Toată lumea se păzește acolo. Aici îmi este frică!”, a încheiat Cătălin.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția de Moldova), SPORT citeste mai mult
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele din Portul Tomis
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Patru zodii care vor avea protecție de la Dumnezeu în luna mai 2024. Răul nu le poate atinge
Patru zodii care vor avea protecție de la Dumnezeu în luna mai 2024. Răul nu...
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Gabriela Cristea a ajuns la capătul puterilor. Ce o nemulțumește pe vedetă: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită”
Gabriela Cristea a ajuns la capătul puterilor. Ce o nemulțumește pe vedetă: „Sunt nervoasă și...
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care să te ferești
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care...
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de oameni
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de...