Avem ”fișa de deținut” a unuia dintre cei mai temuți ucigași aflați într-o închisoare din România! Cum îl descriu gardienii pe sângerosul Passaris?!

Publicat: 18/12/2020 | 23:47

Supranumit “Fiara din Balcani”, Konstantinos Passaris a cerut să fie eliberat, dar instanța de judecată i-a respins cererea. CANCAN.RO, vă prezintă, în exclusivitate, “fișa de deținut” a unuia dintre cei mai temuți ucigași aflați într-o închisoare din România!

D.A.S.(Departamentul de Anchete Speciale al Cancan) a intrat în posesia unor amănunte uluitoare din dosarul de deținut al temutului ucigaș grec Konstantinos Passaris.

După 19 ani petrecuți în spatele gratiilor, cel supranumit ”Fiara din Balcani” a cerut instanței de judecată să fie lăsat în libertate. Konstantinos Passarisa a depus o cerere la Judecătoria Arad, dar se pare că nu a avut prea mare câștig de cauză.

Din câte se pare, din cauza coduitei extrem de oscilante pe care a avut-o în dedenție, temutul ucigaș nu s-ar fi încadrat pentru punerea în libertatea. După cum reiese dintr-un document D.A.S, ”Fiara din Balcani” le-ar fi dat de furcă gardienilor, drept pentru care a fost sancționat disciplinar de nouă ori.

”În cadrul comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiționată din 27.08.2020 s-a propus rediscutarea situației petentului la data de 26.08.2021. În acest sens s-a reținut că petent ul este cunoscut cu antecedente penale , a avut o conduită oscilantă pe perioada executării pedepsei, fiind sancționat disciplinar de 9 ori, o sancțiune nefiind soluționată și a fost recompensat de 41 ori)”, se arată într-un document D.A.S.

”Raportat la antecedentele penale ale petentului, instanța reține că acesta a mai fost condamnat anterior . Instanța apreciază astfel că petentul nu a depus eforturi reale pentru reintegrare a sa în societate. Această concluzie a instanței este întărită de evaluarea psihologică realizată în cauză și cuprinsă în cadrul caracterizării de la filele 7-13 dosar, din care rezultă că persoana condamnată a adoptat o conduită oscilantă raportată la nor mele mediului carceral și are un istoric personal de simptome aparținând tulburării de conduită din adolescență, urmate de conduite specifice tulburării de personalitate antisociale în perioada adultă”, se mai arată în documete.

Passaris a fost condamnat la închisoare pe viață

Decizia instanței!

”În temeiul dispoziţiilor art. 587 Cod procedură penală raportat la art. 59 Cod penal 1969 cu aplicarea art. 5 Cod penal, respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul Konstantinos Passaris, în prezent aflat în executarea pedepsei în Penitenciarul Arad şi dispune rediscutarea situaţiei petentului după data de 26 august 2021. În baza art. 275 alin.2 Cod procedură penală obligă petentul la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Dispune virarea din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad a sumei de 313 lei reprezentând onorar avocat din oficiu. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică”, se arată în decizia magistraților de la Judecătoria Arad.

Kostas Passaris, cel mai temut asasin din România

A dat statul român în judecată

Konstantinos Passaris a dat statul român în judecată pe motiv că ar beneficia de condiții inumane în Penitenciarul Gherla și a câștigat! Grecul a refuzat însă despăgubirile, susținând că merită mai mult de 14.000 de euro.

Avocatul lui Konstantinos Passaris a anunțat că acesta nu poate accepta oferta statului roman, ținând cont de condițiile din Penitenciarele Jilava şi Craiova, unde a stat până de curând.

Apărătorul susține că Passaris a fost legat de pat timp de doi ani, a avut lumină zi şi noapte în celulă și nu a avut parte de intimitate. Refuzul vine și din cauza faptului că, potrivit avocaților, ar fi trebuit să se ţină cont că Passaris este cetăţean grec, iar sumele ar fi trebuit raportate, implicit, la nivelul de trai din Grecia.

Konstantinos Passaris, supranumit „Fiara din Balcani” este unul dintre cei mai sângeroşi criminali pe care i-a cunoscut România. El a fost condamnat în 2003 la închisoare pe viaţă, în urma unui dublu asasinat şi a unui jaf armat comis în noiembrie 2001 la o casă de schimb valutar din Bucureşti. Anterior, el fusese condamnat şi în Grecia pentru 18 fapte penale, dintre care cinci omoruri.

Suspectat că plănuiește să evadeze din închisoare

Potrivit jurnaliștilor de la Gândul.ro, temutul ucigaș grec Kostas Passaris, aflat în închisoare în România, este suspectat de autorități că are un plan de evadare pe care intenționează să-l pună în practică înainte de momentul extrădării sale în Grecia. Surse de maximă încredere au declarat pentru Gândul.ro că reprezentanții sistemului penitenciar au pus deja la punct o strategie prin care cel supranumit „Fiara din Balcani” să nu aibă nicio șansă de scăpare.(DETALII AICI)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.