Avalanșa de amenzi continuă! Doi soți din Aiud, sancționați fiindcă nu au trecut intervalul orar în declarația pe proprie răspundere

Publicat: 09/04/2020 | 21:46

Tot mai multe amenzi au fost date pentru că oamenii nu respectă măsurile impuse de autorități pentru oprirea epidemiei de coronavirus. Pentru siguranța cetățenilor și pentru ca răspândirea accelerată a virusului să fie stopată este esențial ca toți cetățenii să înțeleagă că trebuie să iasă din casă doar în cazuri de urgență și pentru a se aproviziona.

Mulți oameni nu au ținut cont de atenționările autorităților și îmbiați de vremea frumoasă de afară și-au părăsit casele, așa că amenzile au curs pe bandă rulantă. Au fost însă semnalate și cazuri abuzive în care reprezentanții legi emit amenzi fără un motiv bine întemeiat. (CITEȘTE ȘI: MĂRTURIILE TULBURĂTOARE ALE MEDICILOR ROMÂNI TRIMIȘI ÎN SPITALELE DIN ITALIA SĂ TRATEZE BOLNAVII DE CORONAVIRUS: “NE-AU CONFIRMAT ȘI EI…”)

Un cuplu din Aiud a spus că a primit amendă de 2.000 de lei fiecare, pe motiv că în declarația pe proprie răspundere nu a trecut intervalul orar de deplasare. Revoltați cei doi soți au publicat pe Facebook procesul verbal și au povestit întreaga întâmplare.

„Astăzi am primit amendă de la Poliția Aiud, d-nul agent Negru, pe motiv că nu am scris în declaraţie ora deplasării. Nu există în declaraţia pe proprie răspundere aşa ceva. Au mai trecut oameni pe stradă, nu au fost controlaţi, în amendă spunându-se că nu a fost nici un om pe drum. Asta pentru că am fost după alimente. Amenda este de 2.000 de lei.

Asta face Poliţia Aiud! După ce ni s-a fotografiat declaraţia, ni s-a spus că suntem liberi şi că este totul în regulă. Vi s-a dat puterea să vă bateţi joc de oameni? Acest domn poliţist cu buletinul în mână nu poate calcula câţi ani avem. Ordonanţa militară din amendă e dată pentru persoane peste 65 ani.

Ps: Soțului meu i s-a emis aceeaşi amendă, în valoare de 2.000 lei. Aproape 1.000 euro pentru că aveam totul în regulă”, se arată în postarea de pe Facebook a femeii.

Reacția autorităților

În urma acestei întâmplări, Poliția din Alba a declarat că cei doi au fost amendați pentru că fuseseră văzuți în mai multe zone ale orașului și cu au trecut doar locuri generale în declarație. (VEZI ȘI: CLUJUL VA MONITORIZA RESPECTAREA MĂSURILOR IMPUSE DE AUTORITĂȚI CU AJUTORUL DRONELOR)

„Cei doi au fost observaţi în mai multe zone ale oraşului, iar pe declaraţia pe proprie răspundere erau precizate locaţii generale (centru, Micro, piaţa) pentru asigurarea bunurilor care acoperă necesitatea de bază a persoanelor şi animalelor. În momentul depistării aveau asupra lor un pachet de stixuri care ar fi putut fi cumpărate şi de la magazinul din apropierea locuinţei lor. Rugăm cetăţenii să înţeleagă faptul că, pentru sănătatea lor, este important să iasă din casă cât mai rar şi doar dacă au motive întemeiate”, a precizat reprezentantul IPJ Alba, potrivit Adevărul.