Autoritățile sunt în alertă! Nor de fum toxic aproape de Capitală

Publicat: 10/08/2020 | 09:41

Autoritățile sunt în alertă după ce un incendiu puternic a izbucnit aproape de București.

Autoritățile intervin cu 10 autospeciale după ce în zona fostei ferme de porci de la Periș a izbucnit un incendiu de vegetație ce se intinde pe 7-10 hectare. A fost emis și un mesaj Ro Alert. 

„Incendiu de vegetatie in Peris, la batalurile fostei ferme de porci, intervenim cu 10 autospeciale de stingere. Incendiul se manifesta pe aprox. 7-10 ha”, au transmis autoritățile.

S-a format un nor de fum toxic

De asemenea, ANM a emis o estimare meteorologică privind evoluția norului de fum din zona Periș, în interval orar 09:30-21:00.

„La ora 09:30 circulația aerului se realizează din sector nord-estic. Vântul suflă în general slab, cu viteze la rafală de până la 10…15 km/h. Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Periș, precizăm faptul că, pe tot parcursul zilei, circulația aerului se va menține dinspre nord-nord-est spre sud-vest și va fi relativ slabă, iar viteza maximă a vântului la rafală, după-amiaza, va fi de 25…30 km/h”, transmite ANM.

 

Citește și...