Autoritățile din România sunt în alertă! Un bărbat care a plecat din țara noastră, confirmat cu coronavirus în Italia

Publicat: 25/02/2020 | 16:43

Autoritățile din România sunt în alertă, după ce au primit vești proaste de la oficialii din Italia. Un bărbat care a fost în vacanță în țara noastră și care s-a întors recent în Peninsulă a avut rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus. În prezent, el se află internat la spitalul din Rimini.

Citește și: Coronavirus a ajuns în alte două țări europene! Austria și Croația au înregistrat primele cazuri de virus

Un bărbat care a plecat din țara noastră, confirmat cu virusul mortal în Italia

Un italian de 72 de ani, întors de curând din România în țara natală, a aflat că este infectat cu virusul mortal care face ravagii în întreaga lume. Bărbatul este din Cattolica, s-a prezentat la unitatea medicală de aici cu tuse și răceală, însă a fost internat la spitalul din Rimini. Conform publicației Il Resto del Carlino, acesta este primul caz de infectare cu coronavirus din Rimini. Doctorii italieni fac controale asupra membrilor familiei și a celor care au călătorit împreună cu el, relatează jurnaliștii de la corriereromagna.

Citește și: Fratele Cristinei Țopescu, speriat de coronavirus. Gestul făcut de Sebastian pe străzile din Milano

Există patru noi cazuri pozitive de coronavirus în regiunea Emilia-Romagna, numărul total al celor infectați urcând la 23. Potrivit celui mai recent bilanț, în Italia ar fi 283 de oameni infectați și 7 morți, toți vârstnici. Mai exact: 212 cazuri, în Lombardia, 38, în Veneto, 23, în Emilia Romagna, două, în Toscana, trei, în Lazio, trei, în Piemont.

Cât de contagios este SARS-CoV-2

Prin studierea cazurilor de infecție, cercetătorii pot deduce date importante despre virus – perioada de incubație, numărul mediu de persoane infectate de către un bolnav, mortalitatea.

Citește și: Carmen de la Sălciua, speriată de coronavirus! Ce decizie radicală a luat cântăreața, în plină epidemie

Conform OMS, SARS-CoV-2 are următoarele caracteristici:

– perioada de incubație este de 5-6 zile în medie, variind între 0 și 14 zile;
– în cazul transmisiei interumane, există un interval de 4,4-7,5 zile între debutul simptomatologiei la prima persoană și debutul la persoana infectată;
– rata de mortalitate este de 2,3% în China;
– având în vedere că există și cazuri cu simptome ușoare, care nu se prezintă la doctor, rata reală de mortalitate are valori estimate de 0,3-1%;
– în medie, un pacient poate infecta alte 1.4–2.5 persoane.