Autoritățile din Los Angeles au ajuns la disperare. Ambulanțele nu mai duc la spital bolnavii COVID-19 cu șanse mici de supraviețuire

Publicat: 05/01/2021 | 10:35

Noul coronavirus a adus autoritățile din Los Angeles la disperare. Pacienții cu șanse mici de supraviețuire nu mai ajung la spital, iar ambulanțele au primit ordin să conserve pe cât posibil rezervele de oxigen.

Concret, autoritățile medicale din al doilea cel mai mare oraș din SUA dacă este să ne referim la populație, le-au cerut ambulanțierilor să nu mai ducă la spital bolnavi care au făcut infarct, oameni împușcați sau victime ale accidentelor rutiere, dacă nu au putut fi resuscitați la fața locului, relatează CNN.

Totodată, oamenii sunt sfătuiți să sune la 911 doar dacă este o „urgență absolută”. Totodată, pacienții care nu se află în pericol așteaptă până la 18 ore pentru a putea fi consultați la urgențe.

Spitalele nu mai au locuri la ATI

Spitalele din sudul Californiei sunt sufocate de numărul foarte mare de pacienți cu COVID-19. În districtul Los Angeles sunt internați peste 7.500 de bolnavi cu coronavirus iar în secțiile de terapie intensivă mai sunt libere doar 17 paturi.

Potrivit Universităţii Johns Hopkins, bilanţul deceselor a depăşit 350.000 de la debutul pandemiei din 20,4 milioane de infectări, mult peste orice altă ţară. Conform aceleiaşi surse, numărul de cazuri noi de infectare a ajuns sâmbătă la un nou record, 299.087.

În SUA, campania de vaccinare se derulează mai lent decât prevăzuseră oficialii. Guvernul federal se află mult sub ţinta stabilită de vaccinare a 20 milioane de oameni până la finalul lui 2020. Potrivit lui Fauci, ritmul de vaccinare va fi intensificat şi va ajunge în curând la 1 milioane de doze pe zi.

Citește și: Record în SUA! Peste 100.000 de cazuri COVID-19 pe zi