Autoritățile din Belgia au decis să redeschidă frontierele pentru călătoriile neesenţiale! În ce zi se va întâmpla acest lucru

Publicat: 15/04/2021 | 00:04

E oficial! Autoritățile din Belgia au decis să redeschidă frontierele pentru călătoriile neesenţiale. Fericitul anunț a fost făcut azi de premierul Alexander De Croo, care a precizat și din ce zi va intra în vigoare noua măsură. În Belgia, trecerea frontierei pentru turism sau în orice alt scop neesenţial era interzisă de la sfârşitul lui ianuarie din cauza pandemiei de SARS-CoV-2.

Citește și: Danemarca este prima ţară din UE care renunţă definitiv la vaccinul AstraZeneca

Interdicţia călătoriilor în UE, care a fost criticată de Comisia Europeană, va fi “ridicată duminică seara”, termenul limită din ordinul ministerial care o instituise, potrivit Agerpres. Cu toate acestea, călătoriile neesenţiale în Uniunea Europeană vor rămâne “nerecomandate”, a precizat liderul liberal flamand, într-o conferinţă de presă.

În ce priveşte deplasările în afara UE, rămân în vigoare regulile europene. Data de luni, 19 aprilie 2021, coincide cu reluarea cursurilor şcolare după vacanţa de Paşte, în care guvernul a dorit să evite la maximum deplasările populaţiei peste hotare.

Nu rata: Titi Aur a câștigat lupta cu virusul SARS-CoV-2! Pilotul a fost externat: “M-am născut a doua oară”

Ridicarea interdicţiei din Belgia era aşteptată mai ales de sectorul transporturilor aeriene şi de agenţiile de voiaj, foarte afectate de pandemie.

Te-ar putea interesa și: A vrut să nu accepte, în scris, vaccinul Pfizer, dar i-a ieșit cu totul altceva: “Refuz va@%& faizăr” | FOTO

Sursa foto simbol: pixabay.com