Autoritățile au confirmat primul deces al unui cetățean francez din cauza coronavirusului

Publicat: 26/02/2020 | 13:25

Autoritățile au confirmat primul deces al unui cetățean francez din cauza coronavirusului. Numărul total al persoanelor infectate cu virusul ucigaș în Franța este de 17 persoane.

Miercuri dimineaţă, Ministerul francez al Sănătăţii a anunţat trei noi cazuri de infectare. Dintre acestea, un bărbat în vârstă de 60 de ani – care se afla în stare gravă – a murit la Paris. Un al doilea pacient recent testat pozitiv, în vârstă de 55 de ani, se află internat în Amiens şi este în stare gravă, iar al treilea, în vârstă de 39 de ani, în Strasbourg, cu simptome uşoare.

Papa Francisc a spus, miercuri, că este alături de cei bolnavi din întreaga lume şi de autorităţile civile angajate în oprirea răspândirii coronavirusului. Până pe 26 februarie, au fost înregistrate peste 80.000 de cazuri de infectare în lume.

”Noi trebuie să tragem toate consecinţele” şi „din acest punct de vedere, epidemia de coronavirus este un game changer în mondializare”, a declarat ministrul francez în finalul unei întâlniri cu omologul său grec, Christos Staikouras.

”Suntem foarte dependenţi de aprovizionarea din China şi faptul că în China a încetinit totul a avut un impact direct asupra posibilităţilor de aprovizionare a industriei. Referitor la sectorul sănătăţii şi medicamentelor, nu putem continua să depindem în proporţie de 80% sau de 85% de substanţele active pentru medicamente care sunt produse în China, acest lucru ar fi iresponsabil şi nejustificat”, a mai spus Bruno le Maire.