Autobuzul din București care se dezinfectează singur. Sistemul creat reduce riscul de contaminare cu noul coronavirus

Publicat: 18/06/2020 | 18:18

În București a apărut primul autobuz care se dezinfectează singur. Mijlocul de transport are un sistem prin care este redus riscul de infectare cu noul coronavirus. Având în vedere că acestea sunt unele dintre cele mai periculoase locuri publice pentru români, autoritățile au venit cu o idee prin care să combată contaminarea cu COVID-19.

Sistemul integrat de dezinfecție reduce cu până la 96% riscul de contaminare cu bacterii și virusuri. Până acum, doar un singur autobus din București are instalat acest program.

CITEȘTE ȘI: O eurodeputată de culoare a fost agresată de polițiștii din Bruxelles! Pierrette Herzberger-Fofana a povestit totul în Parlamentul European: “A fost o experiență traumatizantă”

Programul-pilot este realizat de Institutul de Cercetări în Transporturi, Compania Municipală Energetica București și societatea Aether.

Astfel, sistemul este conceput special pentru mijloacele de transport în comun pe diferite mărci de autobuze, însă poate fi reconfigurat și pentru metrou, tren, spații imobiliare, depozitare, magazine etc. Produsul este 100% românesc, reprezentând un sistem inovator și cu implementare rapidă.

CITEȘTE ȘI: Când are loc sesiunea specială de Evaluare Naţională, pentru elevii afectaţi de pandemia de coronavirus. Cum dau Capacitatea şi cei care au avut temperatură acum sau au fost în carantină

Studiile și cercetările efectuate de oamenii de știință americani, în general pe virusuri și bacterii și în special pe virusul Cov-19, arată că, prin crearea unui asemenea sistem, riscul transmiterii acestora s-ar diminua cu peste 80%, întrucât mijlocul de transport în comun reprezintă modul cel mai rapid de transmitere.

CITEȘTE ȘI: Panică în rândul vedetelor care au filmat recent cu Marcel Pavel! Sediul Antena Stars, închis din cauza coronavirusului!