Austria, prima țară care intră în normalitate! Restaurantele, cafenelele și bisericile se redeschid din 15 mai

Publicat: 21/04/2020 | 19:23

Austria se îndreaptă spre o relaxare și mai mare a restricțiile impuse pentru combaterea epidemiei de coronavirus.  Începând cu 15 mai se vor redeschide restaurantele, cafenelele și bisericile.

Austria a fost una dintre primele țări care a închis, în urmă cu peste o lună, restaurantele, teatrele, barurile, magazinele neesențiale și alte potențiale locuri în care se puteau aduna grupuri mai mari de oameni. (CITEȘTE ȘI: POLITICIANUL PSD, LUCIAN ROMAȘCANU, APEL CĂTRE GUVERN: ”SĂ IA CELE MAI BUNE MĂSURI PENTRU PROTEJAREA SENIORILOR NOȘTRI”)

Însă tot Austria a fost printre primele state care au relaxat condițiile de carantină, permițând redeschiderea magazinelor sub 400 de metri pătrați în urmă cu o săptămână. Centrele comerciale mai mari și frizeriile urmează să se deschidă începând cu 1 mai. (VEZI ȘI: DOI MEDICI INFECTAȚI CU COVID-19 S-AU TREZIT CU PIELEA NEAGRĂ. CUM A FOST ACEST LUCRU POSIBIL. FOTO INCREDIBIL)

„Ne îndreptăm mai repede ca oricare altă țară spre noua normalitate” a declarat marți cancelarul Sebastian Kurz, citat de Reuters. Acesta a mai spus că „afacerile gastronomice” se vor redeschide din 15 mai, iar tot atunci se vor putea relua și slujbele religioase.

În același timp, școlile secundare se vor deschide pentru elevii din ultimul an în prima parte a lunii mai, iar pentru restul elevilor se va apela la o redeschidere în etape, începând cu 15 mai.

Potrivit lui Kurz, toți oamenii o să fie nevoiți să poarte măști, acest lucru făcând parte din „noua normalitate”. Măștile sunt deja obligatorii în transportul în comun.