Austria impune noi reguli de călătorie. Românii care vor să intre pe teritoriul țării trebuie să stea în carantină timp de 10 zile

Publicat: 18/12/2020 | 11:54

Austria impune noi reguli de călătorie. Persoanele care intră pe teritoriul țării, inclusiv din România, vor fi nevoite să stea în carantină pentru zece zile, anunță MAE.

Măsurile intră în vigoare începând de sâmbătă, 19 decembrie și se vor aplica pe o perioadă nedeterminată. Astfel, cei care călătoresc în Austria, inclusiv din România, vor fi plasați în carantină imediat după intrarea pe teritoriul austriac, pentru o perioadă de 10 zile, la domiciliu sau într-o locație adecvată, ale cărei costuri trebuie suportate din bugetul personal.

Măsura plasării în carantină poate fi suspendată în urma prezentării rezultatului negativ al unui test pentru infecția cu SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), făcut nu mai devreme de a 5-a zi de la intrarea în Republica Austria, cheltuielile fiind suportate de către persoanele în cauză.

De asemenea, toate persoanele care intră în Republica Austria trebuie să completeze şi să deţină în format fizic formularul Declaraţie de carantină, disponibil la: