Auchan și Leroy Merlin amenajează un spital de 7.500 mp pentru bolnavii de COVID-19

Publicat: 17/04/2020 | 17:00

În contextul epidemiei de coronavirus din România, Auchan Retail Romania împreunăa cu Leroy Merlin și cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de suport medical pentru persoane noncritice.

Astfel, o clădire aparținând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoșoaia, va fi transformată într-un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus, iar cazurile mai grave vor fi transferate către alte unități spitalicești.

Suprafața alocată – de 7.500 m2 – este echipată cu toate utilitățile de bază (apă, energie, canalizare, etc.) și va fi amenajată, grație eforturilor tuturor celor care se alătură proiectului, într-o unitate pre-spitalicească.

”Ar mai diminua presiunea la care sunt supuse spitalele”

După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.

Așa am considerat noi trebuie ne implicam, asta ni s-a părut cel mai potrivit facem: un spital de campanie, chiar daca e mult spus. Aici vrem primim persoane infectate cu coronavirus, ceea ce ar mai diminua, pe cât posibil, presiunea la care pot fi supuse spitalele. Aceasta inițiativă se desfășoară cu sprijinul și colaborarea Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgenta (DSU), și dorim, în măsură în care fi nevoie și vom avea succes cu prima unitate, o extindem și în alte orașe. Stimați oameni de business, dragi conducători de companii, adresez acest mesaj colegial de implicare și solidaritate: așteptam alaturi de noi, sprijinul vostru este foarte important. Stiu mulți ați apreciat deja aceasta idee, invit acum o concretizam și mulțumesc în avans!”, a declarat Ionut Ardeleanu, director general Auchan Retail Romania, inițiator al proiectului.