Au venit cu fetițele la doctor, dar au trăit șocul vieții! Doi părinți din Târgu Mureș, declarații dureroase despre condițiile din spital: „Preșurile din mașina mea erau mai curate”

Publicat: 13/02/2020 | 09:07

Sistemul medical românesc surprinde în continuare. Din păcate, nu este vorba de surprize plăcute, căci condițiile din spitale lasă de dorit. Doi părinți din Târgu Mureș au îndurat umilința supremă la spital, acolo unde au ajuns de urgență cu fetițele lor, care se simțeau foarte rău. 

Doi părinți din Târgu Mureș au ajuns de urgență cu fetițele lor la spital, după ce micuțele au acuzat mai multe stări de rău. Mare le-a fost mirarea atunci când copilele au fost trimise de la un doctor la altul, iar în momentul în care a venit vorba de internare în spital, cei doi părinți au constatat că, în continuare, condițiile din spitalele din România sunt mizerabile.

Pe grupul de Facebook „Ești din Târgu Mureș dacă…”, tatăl fetițelor a povestit, cu sufletul amar, întreaga experiență. Bărbatul a luat-o de la zero și le-a mărturisit tuturor cum a fost nevoit să îndure umilință din partea medicilor care nu știau să stabilească un diagnostic, dar și cum a procedat, în momentul în care, ajuns la spital alături de soția sa și de fetițele lor bolnave, medicii le-au spus că nu sunt suficiente paturi pentru copiii bolnavi.

Deși povestea pare desprinsă dintr-un film cu un scenariu prost, totul este cum nu se poate mai real și…se întâmplă în România!

„Fraților, vreau să vă povestesc o întâmplare halucinantă care m-a marcat astăzi! Fetițele mele se simțeau rău acum câteva zile, sâmbătă, fiind vorba de sănătatea copiilor noștri nu am așteptat încă o zi până luni când puteam merge la doctorul nostru de familie, care este și dr pediatru, am mers la un cabinet privat. Doctorul ne-a recomamdat să le facem aerosol și sirop, dar astăzi văzând că cea mică în vârstă de 4 luni se simte tot mai rău am mers cu ea la doctorul de familie, care după ce a consultat-o ne-a făcut bilet de trimitere cu internare de urgență la pediatrie. Până aici totul ok, ajungem la Smurd unde după câteva ore de așteptare, analize, ni se recomanda același lucru, internarea, dar nu în spitalul nou deoarece acolo sunt mulți copii internați cu gripă și suntem trimiși la secția de pediatrie de la umf unde, ne spun doctorii de la smurd că nu sunt internați copii care au gripă.
Ajungem la spitalul de pediatrie umf unde cam bătea vântul, ne poftește într-un cabinet o domnișoară zambareata și ne întreabă: vreți să va internați? Eu îi răspund, păi…nu vrem noi, au decis lucrul acesta doctorii care ne-au trimis aici! Știți…(spune dansa) noi paturi libere nu avem și oricum dacă am avea v-aș pune cu alți copii cu diferite boli, poate chiar gripă, vreți să mergeți acasă cu gripă? Îi răspund că acesta este motivul pentru care ne-au trimis aici, la spitalul mare fiind internați mulți copii cu gripă! la care ea îmi spune: nici nu știm dacă cei de aici au gripă pentru că nu avem teste pentru gripă! Dacă un copil vine cu diaree eu nu știu dacă e de la gripă sau de la altceva. Când aud lucrul acesta îi spun: bun, o să mergem acasă și venim dimineață la control să o vedeți pe fetiță, la care se uită pe documentele de la smurd și spune: nu puteți pleca, noi trebuie să-i monitorizăm oxigenul din organism deoarece acolo este problema (fetiță nu putea respiră). O întreb și în cazul acesta ce facem?! Îmi răspunde iar cu zâmbetul pe buze, chiar distrată: păi v-a trebui să rămână soția cu fetiță minim 24 de ore, dar având în vedere că nu sunt paturi v-a trebui să stea pe scaun! Nu îmi venea să cred ce se întâmplă, eu cu soția ne uităm unul la altul consternați, rămași fără cuvinte.
O întreb din nou și pe doamna doctor care venise pentru consult: unde putem merge cu fetiță la un spital privat, oriunde în Târgu Mureș unde să avem parte de condiții decente?! Răspunsul a fost: NICĂIERI! Pentru că nu există secție de pediatrie la nici un spital privat unde să poți fii internat de urgență. Până una altă dezbrăcăți fetiță, spune doamna doctor și puneți-o pe pat. Când ne uităm la patul pe care îl indicase, fără să exagerez, preșurile din mașină mea erau mai curate! I-am răspuns că eu nu pot pune fetiță acolo și am luat halatul cu care veniserăm pregătiți pentru internare și l-am întins pe pat. În cele din urmă i-am spus soției că ne urcăm în mașînă și mergem la Cluj la urgență! Auzind acest lucru doamnele și văzând că fetiță a fost născută în Italia, nu suntem ventiti din nu știu ce cătun, au dat două, trei telefoane și ne-au spus că rezolva cumva un pat și pentru ele. Acesta este sistemul sanitar din România și din Târgu Mureș !!!
Ps. Mă urc dezamăgit în mașînă cu gândul la locul în care le-am lăsat, ajung la o barieră unde un domn, închis într o cabina îmi spune pe fereastră : 3 lei va rog…” a fost mesajul postat de bărbatul din Târgu Mureș, pe grupul de Facebook.