Au reușit să învingă coronavirusul! Prima zi în care nu au confirmat niciun caz

Publicat: 01/05/2020 | 17:09

Coreea de Sud este una dintre țările care nu a înregistrat oficial nici un caz de contaminare cu virusul COVID-19. După mai bine de 70 de zile în care numărul celor infectați a crescut simțitor, Coreea De Sud a făcut primul pas spre progres și eliminarea noului virus.

De când a apărut coronavirusul, Coreea de Sud a înregistrat un total de 10.765 de cazuri de persoane contaminate și a fost una dintre țările cele mai afectate. Aici pe 189 februarie a fost semnalat primul om infectat, iar timp de mai multe săptămâni această țară a fost a doua cea mai afectată din lume, potrivit Time. (CITEȘTE ȘI:  CEL MAI TÂNĂR BOLNAV DE COVID-19 S-A VINDECAT ȘI A FOST EXTERNAT. CARE ESTE STAREA BEBELUȘULUI)

Joi, Coreea Sud a anunțat că este prima zi în care nu a fost confirmat oficial niciun nou caz de infectare. Se pare că s-a reușit o stopare a propagării epidemiei datorită unei ample campanii de depistare şi identificare a persoanelor care au avut contact cu purtători ai bolii. (VEZI ȘI: UN TÂNĂR DIN PITEȘTI A FOST AMENDAT CU 22.000 LEI DUPĂ CE A POSTAT UN CLIP ÎN MEDIUL ONLINE. CE LE CEREA ACESTA INTERNAUȚILOR)

„Pentru prima dată în 72 de zile, nu avem niciun nou caz de contaminare internă”, a declarat joi preşedintele Moon pe contul său de Facebook.

În această țară măsurile de măsurile de distanţare socială au fost respectate cu strictețe, iar lucrurile merg spre bine, potrivit Agerpres. După ce a fost înregistrată o scădere a cazurile de persoane infectate, Coreea de Sud a organizat chiar și alegeri parlamentare pe 15 aprilie.