Au refuzat să-l angajeze la 19 ani, iar azi este unul dintre ”puștii-minune” ai României!

Publicat: 05/01/2020 | 22:33

În urmă cu cinci ani, Răzvan Iordache și-a încercat norocul la o importantă multinațională, dar a fost respins. Era prea tânăr. A fost momentul când a făcut pasul înainte. Acum, Răzvan face parte din echipa UiPath, alăturându-se astfel miliardarului Daniel Dines. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, povestea tânărului care a ajuns să conducă divizia de ingineri PreSales din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Răzvan Iordache poate spune că și-a asigurat viitorul, fiind unul dintre cei mai valoroși oameni ai companiei UiPath România, condusă de omul de afaceri de origine română, Daniel Dines. Dar totul a plecat de la o decepție profesională, pe când Răzvan avea doar 19 ani.

Atunci, și-a căutat un loc de muncă, a țintit unul și s-a prezentat la interviu. Era vorba despre o cunoscută companie petrolieră. Chiar omul care a ajuns acum să conducă afacerile firmei în Europa, Orientul Mijlociu și Africa povestește. (CITEȘTE ȘI: FABULOASA POVESTE A CELUI MAI BOGAT ROMÂN. DANIEL DINES A ”BIFAT” 3 DIVORȚURI ÎN ULTIMII 6 ANI!)

Răzvan Iordache este unul dintre oamenii importanți ai companiei UiPath, condusă de miliardarul Daniel Dines

„În 2014, am solicitat un loc de muncă. După lungi discuții și interviuri cu agenția lor de recrutare, m-au respins pentru că eram prea tânăr. Prin urmare, în acea vară am mers la o companie mică de apartamente numită Deskover, cu aproximativ 10 angajați, redenumită UiPath un pic mai târziu. Aceasta a fost, probabil, cea mai bună decizie pe care am luat-o în viața mea,” a fost dezvăluirea lui Răzvan Iordache.

Răzvan Iordache, dintr-un avion în altul

Acea întorsătură a lucrurilor avea să fie pentru Răzvan începutul unei accelerate ascensiuni pe culmile succesului în domeniul de activitate pe care l-a îmbrățișat. Pentru că a muncit pe brânci, dându-și interesul pentru ceea ce făcea, a urcat pe scara ierarhică a companiei. Răzvan Iordache este mai mereu pe drum, sare dintr-un avion în altul, pentru că răspândește tehnologia RPA în peste 40 de țări de pe mai multe continente. (VEZI AICI: SOȚIA CELUI MAI BOGAT ROMÂN CERE CA STATUL SĂ O AJUTE ÎN PROCESUL DE DIVORȚ!)

Tânărul dă o importanță majoră și vieții particulare, împletind-o perfect cu meseria pe care o știe pe dinafară. Astfel, nu ratează stațiuni sau locuri celebre din lume, unde trăiește din plin viața. Pagina lui de Facebook stă mărturie în acest sens, fotografiile sale din diferite colțuri ale lumii fiind apreciate de prietenii săi.

Răzvan Iordache pare desprins din ”visul american”

Cine este Daniel Dines, fondatorul UiPath

Supranumit ”Regele Boților”, Daniel Dines este fondatorul „unicornului românesc” UiPath.  Programatorul român este primul miliardar în dolari din afaceri cu roboți software (bots), chipul său apărând pe coperta revistei de business ”Forbes”. Daniel Dines deține mai mult de 20% din UiPath, liderul mondial în tehnologie RPA  – robot process automation, o companie evaluată la șapte miliarde de dolari. La numai 47 de ani, Dines este considerat, în momentul de față, cel mai bogat român, averea sa fiind estimată, conform unor surse, la aproape 10 miliarde de dolari.

În articolul dedicat programatorului român Daniel Dines, jurnaliștii de la ”Forbes” au notat că acesta a învățat singur limbajul de programare C++, având ca obiect de studiu o carte pe care a împrumutat-o de la bibliotecă. Dines exersa, noaptea, pe calculatorul unui prieten, în timp ce respectivul dormea. În copilărie, miliardarul de azi dorea să devină scriitor. Daniel Dines provine dintr-o familie de intelectuali, mama sa fiind profesoară, iar tatăl, inginer. (NU RATA: FIUL UNUIA DINTRE ACOLIȚII CELUI MAI BOGAT ROMÂN A DERAPAT CU BMW-UL LA 200 KM/H ÎN APROPIEREA REȘEDINȚEI LUI IOHANNIS! )

Contactul cu matematica a avut loc ceva mai târziu, iar Daniel Dines a descoperit că era foarte bun la ”cifre și calcule”. S-a orientat către limbajul de programare doar atunci când a aflat că – în anii ’90 – un programator câștiga în jur de 300 de dolari pe lună, un salariu mare pentru România acelor ani.

Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath, ar avea o avere de 10 miliarde de dolari

Sediul companiei lui Daniel Dines, pe celebrul Park Avenue din Manhattan

Daniel Dines – în vârstă de 47 de ani – nu a inventat tehnologia RPA (robot process automation), dar s-a poziţionat în fruntea clasamentului companiilor din acest domeniu. În urmă cu câțiva ani, atunci când investitorii europeni au evaluat compania la 110 milioane de dolari, UiPath era mai puțin cunoscută și avea doar 150 de angajaţi. Acum, sediul principal al companiei se află într-un zgârie-nori impresionant, situat pe celebrul Park Avenue din Manhattan, New York. Peste 3.000 de angajaţi lucrează pentru compania lui Daniel Dines, iar în întreaga lume sunt peste 30 de sedii, scrie Forbes. (AFLĂ ȘI: CUM AJUNG PLOCOANELE DIN PORTBAGAJ LA MAFIOTUL DE LA ANIF. FILIERA ”BUHAIU & CĂRĂUȘUL”)

Daniel Dines și asociatul său, Marius Tîrcă, au făcut istorie, se poate spune, cu două reușite de proporții. UiPath, compania IT înființată de ei – specializată în robotică – a fost prima companie de tehnologie care a fost evaluată la un miliard de dolari. Nu după multă vreme, compania a mai dat o lovitură: a primit o finanțare de 225 de milioane de dolari de la Google și Sequoia Capital, iar valoarea companiei a explodat până la nu mai puțin de trei miliarde de dolari!

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)