Au încercat să jefuiască un bătrân! Două femei au vrut să tâlhărească un bătrân de 86 ani, sub pretextul că au venit să-i dezinfecteze apartamentul

Publicat: 25/03/2020 | 17:34

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au reținut două femei, care au fostt acuzate că au încercat să jefuiască un bărbat de 86 de ani. Acestea au intrat în apartamentul victimei echipate cu măşti şi mănuşi chirurgicale, sub pretextul că au venit să-i dezinfecteze locuinţa cu o substanţă împotriva coronavirusului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, femeile au fost reţinute pentru tentativă de furt calificat, săvârşit prin violare de domiciliu şi profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă. (CITEȘTE ȘI: DE-A RÂSU’ PLÂNSU’! UN BĂTRÂN A FOST FILMAT ÎN TIMP CE STĂTEA LA PÂNDĂ ȘI AȘTEPTA CA ECHIPAJUL DE POLIȚIE SĂ PLECE DIN ZONĂ)

Marți, în jurul orei 13:50, cel două femei au mers la locuința unui bătrân, din sectorul 3, sub pretextul că au venit să dezinfecteze locuința. Au prezentat chiar și o legitimație emisă de Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti, care aparține unei alte persoane. (VEZI ȘI: ADRIAN SÂRBU, SCRISOARE PENTRU LUDOVIC ORBAN ÎN NUMELE PRESEI DIN ROMÂNIA: ”VĂ PROPUN CÂTEVA SOLUȚII RAPIDE”)

Planul celor două făptașe a fost bine pus la punct, însă a fost dejucat de o vecină, ce a venit în vizită. Cele două femei i-au spus bărbatului că au venit în control şi că trebuie să dezinfecteze apartamentul acestuia cu o substanţă împotriva coronavirusului.

Astfel, femeile l-au convins pe bătrân să le permită accesul în locuinţă. După ce au intrat în casă, una dintre ele i-a distras atenția, purtând o conversație, în una dintre camere, timp în care cealaltă a început să pulverizeze prin casă cu o soluţie dintr-o sticlă inscripţionată „Igienol”. Aceasta din urmă a mers  prin toate  încăperile cu intenţia de a sustrage bunuri.

Totul a fost întrerupt de o vecină, care le-a surprins în locuinţa bătrânului şi a sesizat Poliţia.