Au găsit leacul pentru coronavirus? Terapie cu plasmă pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID 19 în Mehedinți

Publicat: 11/04/2020 | 19:59
Reprezentanţii CJ Mehedinţi au purtat mai multe discuții pentru a demara procedurile ca pacienții de COVID-19 din Mehedinți să fie tratați prin terapia cu plasmă, o tehnologie folosită deja de sistemele performante de sănătate din alte țări precum China, Israel, Italia, Germania, Marea Britanie, SUA sau Coreea de SUD.
“Am transmis personal, o solicitare directorului general al Besmax Pharma Distribution, Florin Hozoc, pentru a fi sprijiniți și am primit confirmarea că va trimite la cel mai mare Spital din Mehedinți, echipamentul respectiv cu titlu GRATUIT, pentru o perioadă de un an. Plasma umană colectată de la pacienții vindecați de COVID-19 va fi utilizată exclusiv pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare (de exemplu, cadre medicale care îngrijesc pacienții infectați cu SARS-COV2), precum și pentru tratarea pacienților critici, intubați, infectați cu SARS-COV2 și care au dezvoltat forme severe. Procedura este conform protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii, aprobate prin ordin al Ministrului Sănătății.
Am demarat negocierile pentru a aduce la Drobeta Turnu Severin un astfel de echipament întrucât consider că trebuie să beneficiem de toate metodele de luptă împotriva virusului periculos, cu atât mai mult cu cât alte state le-au folosit cu succes. Nu sunt proceduri/ tehnologii care să fie utilizate doar în această criză de sănătate, ci pot fi folosite pe termen lung, având în vedere că specialiștii preconizează că ne vom confrunta cu virusul SARS – COV2 cel puțin pe o perioadă de doi ani, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Echipamentul va fi adus în scurt timp la Drobeta Turnu Severin, iar personalul medical va fi instruit cu privire la utilizarea lui și recoltarea plasmei.