Au fugit din carantină în timpul nopții, dar au fost prinși cu ajutorul camerelor cu termoviziune. Voiau să plece din țară

Publicat: 17/04/2020 | 19:26

Mai multe persoane din localitatea Pătrăuți, din judeţul Suceava, au  fugit din carantină, în timpul nopții și au încercat să ajungă în Cluj. Planul lor era de a reuși să plece din țară.

Acțiunea sucevenilor a fost la timp oprită de către polițiști, care au reușit să îi prindă cu ajutorul camerelor cu termoviziune, potrivit unui comunicat al MAI. (CITEȘTE ȘI: RAFILA ANUNȚĂ UN NOU FOCAR DE INFECŢIE! ZECI DE PERSOANE AU FOST CONTAMINATE CU VIRUSUL COVID-19 ÎN DÂMBOVIŢA)

16 persoane au încercat să fugă, cu scopul de a ajunge la aeroportul din Cluj, pentru a părăsi România. Însă, poliţia a reușit să îi prindă cu ajutorul camerelor de termoviziune şi le-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, a informat Ministerul Afacerilor Interne. (VEZI ȘI: THE GUARDIAN: „SPARANGHELUL DIN GERMANIA A BĂTUT PANDEMIA. RECOLETELE MAI IMPORTANTE DECÂT SĂNĂTATEA. ROMÂNII, OBLIGAȚI SĂ SE ÎNTOARCĂ LA MUNCĂ ÎN CONDIȚII INUMANE”)

„În cursul nopții de joi spre vineri ( în jurul orei 01:00) au fost depistate în extravilanul comunei Pătrăuți, din județul Suceava 16 persoane care au încălcat interdicțiile de deplasare din zona carantinată.

15 dintre acestea au fost sancționate cu amenzi, în valoare totală de 30.000 de lei pentru părăsirea zonei de carantină și încălcarea restricțiilor de circulație, iar a 16-a persoană, un minor, în vârstă de 15 ani, a fost avertizată verbal.”