Au fost confirmate noi cazuri de coronavirus în România! O fată de 15 ani şi alta, de 16, internate de urgenţă

Publicat: 07/03/2020 | 15:47

Din păcate, astăzi, au fost confirmate noi cazuri de coronavirus în România! O fată de 15 ani şi alta, de 16, au fost internate de urgență la spital, potrivit unui comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României.

Citeşte şi: Maria Ghiorghiu, previziuni uimitoare despre coronavirus! Ce sfaturi a oferit: “Sunt gesturi inutile…”

Două adolescente, confirmate cu COVID-19

„Au fost confirmate alte două cazuri de persoane care sunt infectate cu noul coronavirus (COVID-19), numărul cazurilor ajungând astfel la 11.

Un caz privește o tânără de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, dar într-o altă clasă.

La acest moment cursurile instituției de învățământ sunt suspendate până pe 11 martie a.c., urmând ca în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., comitetul județean pentru situații de urgență să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile.

Tânăra de 15 ani s-a prezentat în cursul zilei de ieri la Spitalul de copii din Timișoara, prezentând simptome de febră și tuse și luându-se decizia internării și prelevării de probe la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara. În prezent, starea sa de sănătate este ameliorată, fără febră.

Al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecție cu noul coronavirus (COVID-19).

Tânăra de 16 ani este asimptomatică și va fi internată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara”, se arată în comunicat.