Au dispărut după condamnare! Ultimele detalii despre oamenii de afaceri “loviți” crunt în dosarul “Minore pentru VIP-uri”

Publicat: 18/12/2019 | 17:23

Nicuşor Coşuţă, Dorin Cohal și Constantin Hitruc au fost condamnați la închisoare cu executare după ce au fost găsiți vinovați de trafic de persoane în dosarul denumit “Minore pentru VIP-uri”. Primii doi oameni de afaceri nu au fost, din păcate, găsiți la domiciliu și nici nu s-au predat pentru a fi încarcerați. Poliția urmează să-i dea în urmărire generală.

Constantin Hitruc este singurul care a ajuns după gratii. Dosarul a fost finalizat luni, 16 decembrie. Potrivit sentinţei, Nicuşor Coşuţă a fost condamnat la 11 ani de închisoare cu executare, în timp ce Dorin Cohal şi Constantin Hitruc, au primit 7, respectiv 4 ani de închisoare cu executare.

Ionel Onofriciuc, un al patrulea acuzat, a fost achitat, potrivit adevarul.ro. Toți au fost puși sub acuzare încă din 2008.

Activitatea infracţională a constat în faptul că, în perioada anilor 2003-2007, sus-numiţii, direct sau prin intermediari, racolau persoane tinere de sex feminin, în majoritate minore, din municipiul Iaşi, pe care le ademeneau sub pretextul participării la petreceri organizate în imobilul din satul Pietrărie, comuna Bârnova, aparţinând lui Coşuţă Nicuşor, după care atât racolatorii, cât şi alte persoane de sex masculin din anturajul acestora, de regulă parteneri de afaceri, şi împreună cu tinerele fete vizionau filme pornografice, fumau ţigări din cânepa şi narghilea, după care le determinau pe acestea să întreţină raporturi sexuale normale, câteodată orale şi anale, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 50 şi 150 lei“, se arată în rechizitoriu.