Au crezut că nu văd bine! Ce s-a găsit în buncărul secret din vila lui Nicolae Ceaușescu din București

Publicat: 08/12/2019 | 13:09

Subiectul ”Nicolae Ceaușescu” rămâne în actualitate, chiar dacă au trecut foarte mulți ani de când dictatorul și soția au fost condamnați la moarte și executați în zilele Revoluției din decembrie 1989. S-au făcut speculații referitoare la averea lui Nicolae Ceaușescu, la relațiile sale și la felul în care își pregătise o ”domnie” cât mai îndelungată. 

Sub Palatul Primăverii, Nicolae Ceaușescu avea un buncăr anti-atomic, fiind pregătit să se adăpostească acolo în cazul unui bombardament cu rachete. Acest palat a fost reședința familiei Ceaușescu începând din 1965 și până în decembrie 1989. Potrivit informațiilor furnizate de Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), buncărul respectiv se află la aproape 10 metri sub pământ, intrarea fiind mascată de o ușă capitonată. Apoi poate fi descoperită încă o ușă, metalică, masivă și închisă ermetic, potrivit realitatea.net.

Cei care au pătruns pentru prima oară în buncăr au descoperit o masă de lemn masiv, înconjurată de jilţuri sculptate. De acolo ar fi coordonat Nicolae Ceaușescu toate operațiunile în cazul în care ar fi izbucnit un război.

Nicolae Ceaușescu a purtat un ceas Rolex în ziua execuției

După execuția soților Ceauceșcu, toate lucrurile personale au fost preluate de pe cadavrele lor și au fost menționate în procesul-verbal care a fost întocmit, însă nu s-a făcut o evaluare profesionistă. Potrivit acelui document, misteriosul ceas la care se tot uita Nicolae Ceaușescu, ceasul de la care fantomaticii “teroriști” ar fi trebuit să primească “ora exactă”, nu avea nimic deosebit. În act, obiectul a fost descris astfel: “Ceas de mână bărbătesc, marca Rolex-Oister-perpetual day-date, confecționat din metal alb, cu brățară din același material și de aceeași culoare”. Alături de acel ceas, inventarul lucrurilor luate de pe cadavrul lui Nicolae Ceaușescu menționează și: “două chei safe, de format și dimensiuni diferite, cea scurtă având înscrisă cifra 843”, precum și “două chei yalle tip Elzet”.