Au cedat în fața coronavirusului! Două asistente și patru infirmiere și-au dat demisiile de la spitalul din Bârlad

Publicat: 01/04/2020 | 18:36

Două asistente și patru infirmiere de la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad au cedat stresului! Și-au data demisiile, de frică să nu se infecteze cu virusul COVID-19.

Managerul spitalului a luat act de demisii și spune că nu are ce să le reproșeze! Asta pentru că spitalul a fost desemnat unitate de suport pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, scrie monitoruldevaslui.ro. (CITEȘTE ȘI: GRAVIDĂ DIN SUCEAVA, DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE: ”PARCĂ SUNTEM CIUMAȚII ȚĂRII! AȘA SUNTEM PRIVIȚI”)

Potrivit managerului unității, Dana Borș, s-au înregistrat până acum demisiile a patru asistente medicale și patru infirmiere, care au renunțat la post de teama îmbolnăvirii și, eventual, a transmiterii infecției către ceilalți membri ai familiei.

ISRAEL VA FABRICA APARATE DE VENTILAT MECANIC PE LINII CE PRODUC RACHETE

285 de cadre medicale din țară au fost infectate cu virusul COVID-19 (91 medici, 90 asistenți medicali, 8 îngrijitoare și 70 personal auxiliar). Din total, 181 sunt angajați ai Spitalul Județean Suceava.

Mesajul postat pe pagina de internet a spitalului

Pe pagina de internet a spitalului a fost postat anunțul, asumat de echipa de psihologi:

PRIMELE IMAGINI CU SOȚIA ȘI COPIII LUI SERGIU CIOBOTARIU, TĂTICUL CĂLĂREȚ CARE A DAT O LECȚIE DE VIAȚĂ ÎN VREME DE PANDEMIE! CĂTĂLIN MOROȘANU LE SCHIMBĂ TOTAL VIAȚA

„Dorim să ne sprijinim colegii în această perioadă grea, pentru a gestiona stările emoționale nefavorabile care pot apărea în momente cruciale ca acesta. În acest sens, a fost creat grupul de sprijin și asistare psihologică «SUPORT PENTRU SUFLET», unde angajații spitalului vor beneficia de intervenții individuale sau colective, intervenții de prim ajutor psihologic în situații de criză, menite să ajute cadrele medicale să își mențină sănătatea emoțională în această perioadă dificilă pentru noi toți. Împreună, ne propunem să rămânem în echilibru și să dezvoltăm mecanisme adaptative, sănătoase de acțiune în contextul pandemiei. Invităm cadrele medicale să se înscrie în grupul de suport, unde pot accesa informații de sprijin precum și datele noastre de contact pentru consiliere telefonică / on-line / off-line. Cu prețuire pentru tot ceea ce sunteți și faceți!”