Atenționare ANM! Cod portocaliu de viscol + Lapoviță și polei

Publicat: 10/12/2020 | 08:21

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cod portocaliu de viscol. Zonele montane din Argeș, Prahova și Dâmbovița sunt joi dimineața sub această avertizare dată. În aceste trei județe, este cod portocaliu de vânt de peste 110-120 km/h și viscol puternic în zonele montane.

Astfel, potrivit ANM, până la ora 10.00 este cod galben în județele Bacău, Botoşani, Iași, zona joasă a județului Neamţ și în localitățile Huși, Stănilești, Duda-Epureni, Puiești, Codăești, Drânceni, Ivănești, Dragomirești, Zăpodeni, Solești, Băcești, Dumești, Iana, Voinești, Rebricea, Todirești, Pungești, Tăcuta, Ștefan cel Mare, Poienești, Bunești-Averești, Oșești, Pogana, Ivești, Miclești, Gherghești, Negrești, Delești, Tătărăni, Dănești, Gârceni, Boțești, Cozmești, Vulturești, Ferești, Coroiești, Arsura, Rafaila, Ciocani din județul Vaslui. În aceste zone se vor semnala precipitații sub formă de ploaie sau lapoviță, care vor depune polei, anunță digi24.ro. (CITEȘTE ȘI: PROGNOZA METEO PENTRU BUCUREȘTI + VREMEA ÎN ȚARĂ PENTRU DOUĂ SĂPTĂMÂNI)

Atenționare ANM! Cod portocaliu de viscol + Lapoviță și polei

Tot până la ora 10.00 sunt sub cod galben zonele montane din județele Maramureş și Bistriţa-Năsăud, unde se va semnala vânt cu rafale ce vor depăși 70-90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. (NU RATA: PROGNOZA ANM VALABILĂ PENTRU DECEMBRIE. CUMVA FI VREMEA ÎN ULTIMA LUNĂ A ANULUI 2020)

Un alt cod galben de ceață, care reduce vizibilitatea sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, este valabil în Teleorman până la ora 9.00. De asemenea, în zonele de munte ale județelor Suceava și Neamț este în vigoare, până la ora 8.00, o avertizare de vânt cu rafale de peste 90-100 km/h, temporar viscol și vizibilitate redusă.