Atenție, șoferi! Poliţia română e cu ochii pe voi până la Crăciun. Amenzile sunt usturătoare

Publicat: 13/12/2019 | 09:53

Agenţii de circulaţie ai Poliţiei au început de miercuri, 11 decembrie, controale intense în trafic pentru a verifica dacă sunt transportaţi porci ilegal. Se anunță amenzi usturătoare, cu două săptămâni până la Crăciun.

Pe lângă amenzi, animalele vor fi confiscate, a spus Robert Chioveanu, noul şef al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Aceasta este una dintre primele măsuri luate pentru combaterea virusului de pestă porcină africană de când s-a instalat în funcţie, scrie antena1.ro.

„Avem un plan de acţiune, iar de mâine (miercuri – n.red.) Poliţia română va face controale în trafic să verifice dacă sunt transportaţi porci în portbagaj. Cei care vor fi prinşi cu porcul în portbagaj, în lipsa de documente a animalelor şi de transport, vor fi sanctionaţi şi porcii vor fi confiscaţi şi incineraţi”, a spus Robert Chioveanu, preşedintele ANSVSA, în cadrul conferinţei de presă „Viitorul industriei de creştere şi procesare a cărnii de porc”.

Potrivit Ziarul Finaciar, în prezent, pesta porcină africană (PPA) evoluează în 254 de localităţi din 28 de judeţe, cu un număr de 709 focare, potrivit ANSVSA. De la prima semnalare a prezenţei virusului în România, pe data de 31 iulie 2017, şi până acum, au fost eliminaţi peste 540.000 de porci afectaţi de boală şi au fost diagnosticate peste 2.300 de cazuri la misterţi.