Atenție, români! Experții avertizează: Dacă ești fumător, poți lua coronavirus chiar dacă nu ieși deloc din casă

Publicat: 15/04/2020 | 08:06

Fumatul ucide în mai multe feluri când este vorba despre COVID-19. Nu doar că fragilizează imunitatea şi sistemul respirator, ceea ce creşte riscul dezvoltării unor forme mai grave ale bolii, ci este şi o cale rapidă de a te infecta cu noul coronavirus.

VEZI AICI: INCREDIBIL! DE FRICA AMENZILOR, PENSIONARII FUG PE STRĂZI SAU IAU TAXIUL PENTRU A AJUNGE ACASĂ ÎN TIMP UTIL. “BATAIA DE JOC E FOARTE MARE!”

Fumatul este cea mai interesantă cale de transmitere. Fără să vrei atingi cu buzele degetele cu care scoţi ţigara din pachet. Dacă o mai şi oferi, ca între fumători, riscul este imens”, a spus Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş”.

ANUNȚ. Ludovic Orban: A scăzut numărul românilor care se întorc în țară

Astfel, poți lua coronavirus chiar dacă nu ieși deloc din casă, în cazul în care ești fumător. Medicul precizează, totuși, că virusul nu se transmite dacă sunt respectate măsurile de igienă recomandate.

Să ştiţi că virusul nu intră pe sub tiv, pe sub pantaloni şi urcă pe picior în sus. Sau găseşte o crăpătură în combinezoane şi se streacoară şi începe să te mânânce pielea. Virusul intră pe mucoasă bucală, nazală şi conjunctive”, a afirmat Emilian Imbri, potrivit mediafax.ro.

VEZI AICI: COVID-19 AR AFECTA ÎN PRIMĂ FAZĂ SÂNGELE, DUPĂ CARE DISTRUGE ȘI ORGANELE DIN CORP

Spălatul pe mâini este obligatoriu!

O persoană poate contracta COVID-19 atunci când intră în contact cu o alta infectată sau dacă atinge o suprafață care nu a fost dezinfectată și duce mâna la față. De aceea, spălatul pe mâni este deosebit de important.