Atenţie, români! De azi au intrat în vigoare noile reguli privind starea de urgenţă! Amenzile au crescut simţitor

Publicat: 03/04/2020 | 09:30

Potrivit Ordonanței de Urgență care a fost publicată – marți – în Monitorul Oficial, de astăzi au intrat în vigoare noile amenzi care vor fi primite de cei care nu respectă măsurile restrictive impuse de autorități din cauza crizei coronovirusului.

Trebuie știut că ecestea s-au mărit considerabil, iar românii ar trebui să fie foarte atenți atunci când își propun să trateze cu superficialitate toate măsurile prin care se încearcă stoparea răspândirii infecției cu COVID-19.

Potrivit prevederilor respectivei ordonanțe de urgență, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5.000 de lei, cât erau până acum. Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei, cum era până acum, 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei.

(CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! SPECIALIȘTII AU STABILIT CELE MAI CLARE SIMPTOME DE CORONAVIRUS)

Au fost introduse și sancțiuni ”complementare”

Aceste sancțiuni sunt aplicate începând ora 00.00 a zilei de azi, 3 aprilie 2020. Suplimentar, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respecta prevederile legale:

  • – confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
  • – interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
  • – suspendarea temporară a activității;
  • desființarea unor lucrări;
  • – refacerea unor amenajări.

Aceste măsuri complementare de sancțiune vor fi aplicate, bineînțeles, în funcție de natura și gravitatea faptei, prevede OUG.

(VEZI ȘI AICI: ANUNȚUL FĂCUT DE GABRIELA FIREA! VA AVEA SAU NU LOC TESTAREA BUCUREȘTENILOR PENTRU CORONAVIRUS)