Atenție, români! Cod portocaliu de ploi şi vijelii în România. Zonele vizate

Publicat: 22/06/2020 | 11:08

Ploi și vijelii în România, în următoarele ore. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, 22 iunie, avertizare de cod portocaliu de ploi. În continuare, vă prezentăm zonele vizate.

VEZI AICI: CREȘTERE URIAȘĂ A NUMĂRULUI DE CAZURI DE CORONAVIRUS LA NIVEL GLOBAL! CE ȚĂRI AU DEPĂȘIT UN RECORD NEGATIV

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 10:00 – 23 iunie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate,

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în Moldova și în zona montană a Olteniei și Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

AVERTISMENT. Nelu Tătaru: Ne apropiem de un moment în care vom avea o dublare sau triplare de cazuri de coronavirus pe zi. Atunci va fi o problemă

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 10:00 – 23 iunie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Dobrogea, Muntenia și local în Oltenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Cod portocaliu
Cord portocaliu de ploi și vijelii în jumătate de țară

NU RATA: VEȘTI PROASTE PENTRU ROMÂNI! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MAJORAREA PENSIILOR/ ANUNȚUL OFICIALILOR

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 23 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: toată țara;

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, îndeosebi în nord, centru, nord-est și în zonele de munte.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.