Atenție, români! Ce trebuie să completați în declarația pe propria răspundere dacă vreți să vă vedeți cu iubita/iubitul

Publicat: 14/04/2020 | 08:50

Perioada în care ne aflăm este una destul de grea pentru toată lumea. De la emiterea Ordonanțelor Militare, românii continuă să-și pună tot felul de întrebări cu privire la motivele părăsirii locuinței, iar autoritățile fac eforturi mari pentru a satisface toate curiozitățile. 

Românii continuă să-și pună numeroase semne de întrebare cu privire la motivele pe care trebuie să le aibă, pentru a părăsi locuința.

PROGRES. Spania renunță parțial la restricții, după scăderea numărului deceselor provocate de COVID-19

Autoritățile fac mari eforturi pentru a satisface curiozitățile tuturor, iar una dintre cele mai frecvente tocmai a primit, recent, un răspuns. Avem sau nu voie să ne vedem cu iubita/iubitul, în această perioadă? Și dacă da, ce anume trebuie să bifăm în declarația pe propria răspundere? Ei bine, autoritățile au răspuns și la această întrebare.

ÎNTREBARE – Ce pot completa pe declarația pe proprie răspundere pentru a mă deplasa până la domiciliul iubitei mele? Menționez ca deplasarea se va face cu autovehiculul personal.

RĂSPUNSÎn cuprinsul art. 1 al Ordonanței militare nr. 3/2020 sunt menționate concret excepțiile de la interdicția privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei. Vă trimitem link-ul de la care puteți descărca și consulta declarația pe propria răspundere, unde există posibilitatea bifării motivului deplasării, care trebuie să fie unul justificat – https://stirioficiale.ro/storage/28MODEL%20Declaratie%20proprie%20raspundere%202503.pdf  

Măsura de a interzice deplasările care nu sunt urgente sau absolut necesare a fost dispusă pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus prin limitarea contactelor cu persoane care ar putea fi infectate, unele fiind asimptomatice.