Atenție români! Alimentul banal, pe care îl mănânci zilnic, care e purtător de coronavirus

Publicat: 28/03/2020 | 14:00

Românii sunt obligați să respecte distanțarea socială, iar drumurile până la magazine și supermarketuri, pentru aprovizionare, au fost limitate. Oamenii ies din casă la câteva zile, pentru a limita riscul infectării cu noul coronavirus, iar atunci încearcă să facă provizii pentru o perioadă mai lungă de timp. Există, totuși, un pericol care plutește în aer, fiindcă unele dintre produse, dacă nu chiar toate, pot fi contaminate.

Unul dintre produsele de strictă necesitate este pâine. Pusă la rafturi, pe sortimente, pâinea – din păcate – este atinsă de foarte mulți oameni. Există mănuși de plastic și ustensile cu care ar trebui preluată din raft fiecare pâine, numai că nu toți cumpărătorii respectă asta. Iar riscurile de infectare cu COVID-19 sunt mari. Dacă în cazul legumelor sau al fructelor există varianta de a le spăla foarte bine, în cazul pâinii nu mai putem vorbi despre așa ceva. Iar specialiștii avertizează că acest subiect nu trebuie abordat cu superficialitate.

(CITEȘTE ȘI: EXPERȚII AU EMIS UN AVERTISMENT CRUNT: CUM SE VA SCHIMBA OMENIREA ÎN URMĂTOARELE 18 LUNI, DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI)

”E un obicei prost…”

Molnar Geza – epidemiolog – a explicat care este greșeala pe care o fac românii atunci când merg la cumpărături. Specialistul transmite un avertisment cu privire la două fructe preferate de români.

„Mergem la cumpărături și pipăim portocalele și bananele înainte de a le alege. E un obicei prost, iar aceste alimente ar fi bine să fie evitate. Nu trebuie să facem nimic cu ambalajele. În cel mai exigent caz, ambalajele pot fi șterse cu o cârpă umedă, cu un detergent sau cu un dezinfectant obișnuit pe bază de clor”, a explicat Molnar Geza la antena3.ro.