Atenție! O nouă metodă de înșelăciune circulă pe Internet

Publicat: 05/05/2021 | 10:16

O nouă metodă de înșelăciune a apărut pe Internet. În ultimele zile, tot mai multe persoane au primit e-mailuri dubioase, în care sunt șantajate.

În e-mail, escrocul îi avertizează pe oameni că le-a spart sistemul de operare al dispozitivului și că deține imagini și filmări compromițătoare cu aceștia. Individul mai susține că are toate adresele de e-mail ale cunoscuților și că, dacă persoana în cauză nu face ”plata” în monede virtuale (Bitcoin), în 24 de ore, va trimite tuturor imaginile.

”Să mă introduc – sunt un programator profesionist, în timpul liber specializat în spargere de calculatoare. De data asta tu ai fost cel ghinionist și ai devenit victima mea, pentru că tocmai ți-am spart sistemul de operare al dispozitivului tău. Te-am tot urmărit în ultimele luni. Pentru a spus lucrurile mai pe direct, ți-am infectat dispozitivul cu un virus, asta în timp ce tu intrai pe site-ul pentru adulți preferat.

Așadar, pot vedea și pot accesa orice la tine pe ecran, pot porni camera web și microfonul, dar și alte chestii, asta fără ca tu să îți dai seama. În plus, ți-am accesat și întreaga listă de contacte și rețele sociale înregistrate în dispozitivul tău. Am creat un clip video în care te expun pe tine și modul cum te satisfăceai singur și l-am pus în partea stângă a ecranului, pentru ca în partea dreaptă să pun clipul către toate contactele și prietenii tăi din social media”, se arată în introducerea escrocului.

Pentru ca presupusele imagini compromițătoare cu victimele să nu apară pe Internet, șarlatanul cere 1.200 de dolari, echivalentul în Bitcoin. Individul își asigură, totodată, victimele că în momentul în care va primi banii în cont, acesta va șterge toate imaginile compromițătoare și nu vor mai auzi de el niciodată.

”Vestea bună e că poți preveni așa ceva: Nu trebuie decât să îmi trimiți 1.200 de dolari echivalentul în Bitcoin. Imediat cum am primit plata, o să șterg acest clip obraznic cu tine și îți promit că nu o să mai auzi niciodată de mine. Ai 48 de ore la dispoziție pentru a finaliza tranzacția.

Nu încerca să faci plângere sau raportate pe undeva pentru că tot ce înseamnă informații personale și adresa de Bitcoin sunt criptate. Mi-am făcut temele. Dacă aflu că ai încercat să trimiți mai departe acest e-mail către alte persoane, imediat o să încep să distribui clipul tău video. Ți-am oferit pas cu pas cum să procedezi. Nu trebuie decât să urmezi acești pași și să ieși din această situație incomodă cât mai repede. Numai bine și succes”, mai spune escrocul.