Atenție mare, români! Câte zile rezistă coronavirusul pe clanța de la ușă

Publicat: 08/04/2020 | 10:37

De la apariția coronavirusului au existat în spațiul public numeroase informații, dar și speculații cu privire la rezistența acestuia în aer, precum și pe diverse suprafețe.

Specialiștii sunt de părere că noul coronavirus poate rezista pe oțel inoxidabil și mase plastice până la 7 zile, ceea ce presupune că suntem expuși riscului infectării cu Covid-19 timp de o săptămână, dacă nu suntem atenți și dacă nu dezinfectăm corespunzător clanțele ușilor din casă.

Cât rezistă coronavirusul pe banii românești

Potrivit ultimelor informații făcute publice de către cercetătorii din cadrul Universității Hong Kong, coronavirusul este extrem de afectat de temperaturi înalte, peste 65 de grade, temperaturi la care poate muri în numai 5 minute. Cu toate acestea, la numai 4 grade, SARS-Cov-2 poate rămâne stabil, iar infecția poate ține până la 2 săptămâni.

MEDICII DE FAMILIE acuză Guvernul Orban că îi discriminează. De ce nu primesc și ei stimulentul lunar de 2500 lei

Deși s-a spus că virusul rezistă 3 zile pe hârtie, specialiștii informează că noul coronavirus moare în numai 3 ore. Deci, pe bancnotele românești acesta nu rezistă mai mult de 3 ore. Mai mult, Covid-19 nu rezistă mai mult de două zile, pe sticlă și nu mai mult de o săptămână pe oțel inoxidabil și materiale plastice. Pe suprafața exterioară a măștilor medicale, virusul rezistă nu mai puțin de o săptămână (la temperatura camerei și 65% umiditate).