Atentat sângeros în Burkina Faso. Cel puțin 24 de morți și 18 răniți

Publicat: 18/02/2020 | 07:40

O biserică protestantă din nord-vestul statului Burkina Faso a fost atacată de un grup de persoane încă neidentificate, iar bilanțul este unul tragic. Cel puțin 24 de oameni și-au pierdut viața, iar 18 au fost răniți.

Colonelul Salfo Kabore – guvernatorul regional – a transmis un comunicat prin care a anunțat că ”un grup terorist armat” a intrat în satul Pansi din provincia Yagha, atacându-i pe ”localnicii pașnici”, informează The Guardian. Printre oamenii uciși se află și pastorul bisericii, iar persoanele rănite au fost transportate în spitalele din orașele aflate în vecinătate pentru a primi îngrijiri medicale. Bilanțul este unul provizoriu, kiar numărul celor uciși ar putea crește. În urma acestui atac terorist a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cine se face vinovat pentru organizarea atentatului.

Zona de nord a Burkinei Faso – învecinată cu Niger și Mali – este una de refugiu pentru extremiștii islamici care declanșează astfel de atacuri împotriva civililor. Începând din 2015, aproximativ 75 de persoane au fost ucise în această zonă, iar peste 600.000 au fost nevoite să își părăsească locuințele, creștinii fiind țintele alese de teroriști.