Atac sinucigaș într-un hotel de lux din Pakistan. 4 oameni nevinovați au murit! Cine a fost, de fapt, tința bombei. FOTO

Publicat: 22/04/2021 | 14:11

Patru oameni au murit și alți 12 au fost răniți în urma unei explozii, produse de un atac sinucigaș cu bombă, în parcarea unui hotel de lux din oraşul pakistanez Quetta.

Potrivit primelor informații de la fața locului, oferite de jurnaliștii de la BBC, se pare că Ambasadorul chinez în Pakistan, Nong Rong, ar fi fost ţinta atacului.

Deși se afla Quetta, capitala provinciei Balochistan, aflată la granța cu Afganistanul, dar nu la hotelul unde a avut loc sângerosul eveniment.

Atacul a fost revenidicat de talibanii akistanezi, fără ca aceștia să ofere detalii. Hotelul Serena Hotel este cel mai cuoscut din Quetta, aici fiind găzduiţi oficiali ai guvernului şi demnitari.

Citește și: Uluitor. O treime dintre piloții din Pakistan au licențe de zbor false. Autotitățile sunt disperate: „ Nici măcar nu s-au prezentat la examene”

Voluntarii din parcarea hotelului Serena (sursa foto Profimedia )

Oaspeții sunt acum în siguranță

Conform informațiilor din presa locală, acum toţi oaspeţii hotelului sunt în siguranţă, potrivit oficialilor.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a confirmat pentru Reuters„a fost un atac sinucigaş”.

Ministrul de Interne al provinciei, Ziaullah Lango, a declarat reporterilor că Nong este „într-o dispoziţie bună” şi că vizita lui în Quetta se va încheia joi.

Balochistan, la limita sărăciei

Balochistan este una dintre cele mai sărace provincii din Pakistan și gazda mai multor grupări armate, inclusiv separatiste şi islamice extremiste. Militanţii vor independenţă de Pakistan şi se opun proiectelor majore de infrastructură propuse de China în zonă.

Separatiştii au fost învinuiţi pentru un atac care a avut loc în urmă cu doi ani la un hotel din Gwadar, proiect portuar finanţat de China.

Ei acuză guvernul şi China că exploatează gazul şi bogăţiile minerale ale provinciei Balochistan cu prea puţine beneficii pentru oamenii din zonă.

Nu rata: Jurnalist al Europei Libere, ucis într-un atac cu bombă

Voluntarii ajută răniții în parcarea hotelului Serena (sursa foto Profimedia )