Astăzi, în Săptămâna Mare, se împlinește un an de la dispariția Luizei Melencu! Mesajul dureros transmis de mama fetei

Publicat: 14/04/2020 | 17:00

Monica Melencu, mama Luizei, a postat pe contul personal de Facebook un mesaj  emoționant și dureros în care descrie ce sentimente o încearcă, la un an de când nu a mai auzit glasul fiicei sale şi nici nu ştie exact ce s-a întâmplat cu aceasta.

„Dacă aş putea sa ma intorc in timp….as face-o doar pentru a deschide bine ochii să văd ce înainte nu vedeam. Aş vrea să ma ăntorc în timp doar pentru a retrăi, fie şi pentru cateva minute frumoasele clipe alături de fiinţele dragi mie. Pentru o mamă cele mai dragi fiinţe sunt copii. Dar cum nu pot să fac o intoarcere în timp, nu pot decât să dau frau liber mâniei, durerii , disperării ce au cuprins toata fiinţa mea de când tu LULU regina lui mami nu mai eşti lângă mine”, a scris femeie îndurerată pe Facebook.

Mama și mătușa Luizei Melencu

Ziua dispariției

În dimineaţa zilei de 14 aprilie 2019, Luiza Melencu, din satul Radomir, judeţul Dolj, merge la Caracal să scoată nişte bani pentru a-şi cumpara  încălţăminte. Banii fuseseră trimişi de mama sa, aflată la muncă în Anglia.

Nu reuşeşte să scoată banii, aşa că intenţionează să se întoarcă acasă. Era prima dată când Luiza Melencu se întorcea singură, întotdeauna fusese însoţită. Ca niciodată, în acea zi de duminică, 14 aprilie, Luiza vorbeşte la telefon cu toţi membrii familiei, chiar şi cu tatăl ei cu care nu avea o relaţie foarte apropiată.

Camerele de supraveghere aflate în zona de unde Luiza urma să ia maşina la ocazie o surprind pe aceasta vorbind la telefon iar, în apropierea ei, o femeie îmbrăcată în roşu se uita insistent la ea. Sunt ultimele imagini cu Luiza.

Ultimele imagini surprinse cu Luiza Melencu, în ziua dispariției, 14 aprilie

Ea nu mai ajunge în satul Radomir iar familia intră în panică. Bunicul a sună la 112 iar poliţiştii care vin acasă la Luiza spun familiei că aceasta „a fugit cu vreun iubit”. Sunt zile de aşteptare îngrozitoare. Dosarul dispariţiei Luizei stă trei săptămâni la Poliţia Coşoveni de care aparţine satul Radomir. În cele din urmă, cu mare greutate, dosarul este preluat de DIICOT Craiova.

Autorităţile nu-şi fac deloc treaba şi a trebuit să fie ucisă Alexandra Măceşanu pentru ca dosarul dispariţiei Luizei să fie cercetat cu mai mare atenţie. Este aproape sigur că dosarul urma să fie închis – caz de plecare voluntară. Gheorghe Dincă a declarat, ulterior, că a omorât-o în ziua în care a luat-o la ocazie și, la fel ca în cazul Alexandrei, i-ar fi ars cadavrul.

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal