Asta ar schimba tot! Coronavirus, găsit la un copil din Italia în luna noiembrie 2019?

Publicat: 10/12/2020 | 12:15

Coronavirus ar fi fost prezent în Italia deja din noiembrie 2019, cu trei luni înaintea ”pacientului zero” din Codogno. Demonstrația? Tamponul orofaringian al unui copil de 4 ani, dus la urgențe atunci cu simptome respiratorii și vărsături. Iar a doua zi, copilul a apărut pătat, de parcă ar fi avut rujeolă, dar nu aceasta a fost boala infecțioasă care l-a afectat.

Tamponul, analizat ulterior, a arătat că motivul îmbolnăvirii copilului a fost coronavirusul, cu cel puțin trei luni înainte de apariția oficială a virusului în Italia, cu așa numitul „pacient zero” din Codogno, potrivit mediafax.ro citat de stiripesurse.ro. 

Corriera della Sera nota că acest lucru a fost dezvăluit de un studiu realizat de Universitatea de Stat din Milano, publicat în revista Emerging Infectious Diseases. „Ideea a fost de a investiga ulterior toate cazurile de boală exantematoasă identificate în Milano de rețeaua de supraveghere a rujeolei și rubeolei în perioada septembrie-februarie, rezultate negative în investigațiile de laborator pentru rujeolă”, a explicat Silvia Bianchi, una dintre autoarele lucrării. (CITEȘTE ȘI: CAPITALA, ÎN PRAGUL CARANTINEI? DOUĂ ZILE LA RÂND S-AU ÎNREGISTRAT 1.946 DE CAZURI DE CORONAVIRUS)

Coronavirus, găsit la un copil din Italia în luna noiembrie 2019?

Infecția cu noul coronavirus poate provoca simptome similare bolii Kawasaki, comune pentru alte infecții virale, cum ar fi rujeola. Faptul că virusul circula de ceva vreme era o ipoteză plauzibilă, spun cercetătorii, având în vedere impactul brusc și violent al pandemiei. Răspândirea lungă și nerecunoscută a coronavirusului în nordul Italiei ar putea explica, cel puțin parțial, impactul devastator și evoluția rapidă a primului val. (NU RATA: OMS SE OPUNE VACCINĂRII OBLIGATORII ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS)

Studiul, coordonat de Elisabetta Tanzi, a fost realizat în laboratorul acreditat OMS (Organizația Mondială a Sănătății) pentru supravegherea rujeolei și rubeolei.