Asistenta și copilul ei au fost externați din “Spitalul morții”, dar nu știu încă rezultatul testului. “Sper să nu fi fost infectați aici…”

Publicat: 28/03/2020 | 00:16

Ancuța Trifan și băiețelul ei de un an și nouă luni sunt, de vineri după-amiază, acasă! O ambulanță i-a luat din ”Spitalul morții” din Suceava, unde tânăra mămică a trăit clipe de coșmar timp de aproape trei zile, și i-a plasat la izolare. Dar teama încă nu a trecut! CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, are detaliile uluitoare, pe care vi le prezintă, în exclusivitate. (CITEȘTE ȘI: MEDICII DIN BACĂU VOR PRIMI CAZARE ȘI MASĂ GRATIS PENTRU A SE DEDICA ÎN TOTALITATE BOLNAVILOR)

Ancuța Trifan a revenit acasă, cu micuțul ei în brațe, după ce a fost purtată din spital în spital mai bine de o săptămână. Și poate nu ar fi fost nimic, pentru că o mamă se sacrifică fără să clipească pentru copilul ei, dar Ancuța a trebuit să treacă prin momente de groază, ajungând chiar la Spitalul Județean din Suceava, cunoscut, de curând, drept ”Spitalul morții”. CANCAN.RO a luat legătura cu femeia de 29 de ani în urmă cu câteva zile și a relatat povestea ei cutremurătoare.

MEDICII de la Spitalul Județean Suceava, amenințați cu sancțiuni dacă nu respectă secretele profesionale

Amândoi la izolare, doar copilul a fost testat!

Revenim, acum, cu noi informații despre starea de sănătate a Ancuței, asistentă medicală, și a copilașului. Cei doi au părăsit, vineri, în jurul amiezei, ”Spitalul morții”, cu o ambulanță care i-a ”plasat” în izolare la domiciliu. Pentru o clipă, Ancuța a schițat surâsul, pe care-l pierduse atunci când micuțul tușise pentru prima dată. Și când a început, de fapt, coșmarul. Pentru o clipă, pentru că stresul e departe de a fi eliminat! (NU RATA: MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ALE UNUI POMPIER GORJEAN: „DUPĂ VREO 40-50 DE ORE AM ÎNCEPUT SĂ NE ODIHNIM, PE RÂND, CÂTE 2-3 ORE”)

Ancuța Trifan, la primul zâmbet după o săptămână grea

Ce s-a întâmplat la secția de Pneumologie a Spitalului din Suceava în acea dimineață de vineri, ziua în care Ancuța și băiețelul aveau să fie externați? După ce a cerut încă de când a ajuns acolo, adică de miercuri, să fie testați atât ea, cât și micuțul, ”minunea” s-a produs. Doar că pe jumătate: doar băiețelul a fost supus testului pentru COVID-19. Povestește Ancuța: ”Am ajuns acasă! În sfârșit! I-au luat din gât și din nas și au spus că vom fi anunțați. Și am fost trimiși acasă. Mie nu mi-au făcut testul, probabil nu aveau foarte multe dispozitive de testare. Nu știu, ne-or fi luat la un loc, pe ideea că dacă va avea copilul, are și mama sau dacă nu are copilul, nu are nici mama. Mi-au spus că va trebui să stăm la izolare două săptămâni… Nu avem voie să ieșim din casă!” 

Un nou protocol de tratament al infecției cu virusul SARS-Cov-2, publicat în Monitorul Oficial

Ancuța: ”Testați-mă!” Degeaba…

”Am strigat, atunci când am ajuns la spital: «Testați-mă». Nimeni nu m-a auzit. Chiar eram foarte speriată atunci, nu că acum aș fi liniștită, dar măcar am scăpat de acolo, sunt acasă cu micuțul. Să vă spun sincer, sper să fi ieșit curați, sper să nu fi fost infectați, avem speranță, deși deznădăjduisem, când eram internată. Chiar întrebasem, la un moment dat, dacă pot să plec, voiam asta… Îmi era frică, treceam de la o stare la alta”, mărturisește Ancuța.

(VEZI AICI: CUM ȘI-A SERBAT SOȚIA LUI TUDOR DE LA FLY PROJECT ZIUA ÎN CARANTINĂ. “NICI DACĂ VOI SUFERI VREODATĂ DE ALZHEIMER NU VOI PUTEA UITA…”)

”A fost tata la mine, chiar înainte de a părăsi spitalul. Mi-a zis, că eu nu am văzut, că a intrat mașina mortuară în spital, ambulanțele vin non-stop… E jale aici! Eu am auzit, în timp ce așteptam să mi se facă formele de externare, că urmează să ajungă cineva în stare gravă și e nevoie urgent de oxigen. M-am speriat. Eu am plecat, nu am mai văzut…”, continuă femeia.

Ancuța Trifan a ajuns acasă, cu băiețelul ei, după coșmarul trăit în spitale

A dezinfectat tot în casă!

Micuțul ei pare să-și revină. Se simte mult mai bine și va urma un tratament medicamentos. Va continua, de fapt, cu antibiotice și ceva pentru respirație, plus vitamine. Ancuța ne-a povestit și ce a făcut, odată ajunsă în locuința ei. ”Am pus într-un sac tot ce am avut de la spital și l-am ascuns într-un loc unde nu umblăm. Am fiert, am dezinfectat tot, de la suzeta copilului până la ultimul obiect cu care ne-am întors de acolo. Apoi, am făcut o baie bunăăă”, a dezvăluit tânăra eliberată din ”Spitalul morții”. (VEZI AICI: PROXENEȚII SCOTEAU 30.000 DE EURO PE LUNĂ DE PE URMA BUCUREȘTENCEI PURTĂTOARE DE HIV ȘI SUSPECTĂ DE CORONAVIRUS)

A ajuns la ”Spitalul morții” din întâmplare

Ancuța Trifan a ajuns la spital după ce băiețelul ei de un an și nouă luni a prezentat simptomele unei răceli. Doar că a fost purtată dintr-un spital în altul. A ajuns la Gura Humorului, unde întâmplarea a jucat un rol care i-a dat, practic, viața peste cap tinerei. În acel spital s-a întâlnit cu o femeie internată.

EXCLUSIV: În plină pandemie de coronavirus, bolnavii de cancer sunt sufocați de birocrație și ignorați de instituții

”Copilul ei avea laringită. A intrat în salon cu mine. Am schimbat vorbe, i-am spus că am fost până acum la trei medici și, uite, în trei zile copilul e praf. Ea, când a auzit că am fost la consult și la clinica particulară, parcă s-a schimbat la față. Cred că a intrat în panică. Atunci, m-am dus imediat și i-am spus asistentei despre mine, că am fost în contact cu un medic din Suceava despre care se presupune că ar fi infestat cu coronavirus…”, a povestit Ancuța. (NU RATA: MILIARDARUL NU I-A MAI PLĂTIT ȘCOALA FIULUI SĂU GRAV BOLNAV, IAR INSTANȚA I-A DAT DREPTATE. CE A DECIS MAMA COPILULUI)

După câteva investigații, telefoane pe la spitale, medicul de la unitatea din Gura Humorului a decis să o trimită, cu ambulanța specială pentru infestații cu coronavirus, la Spitalul Județean Suceava, devenit, între timp, ”Spitalul morții”.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)