Asistentă de la Terapie Intensivă, declarații cutremurătoare despre epidemia de COVID-19: „Am plâns în taxi, în drum spre casă”

Publicat: 12/04/2020 | 17:44

Epidemia mondială de coronavirus face victime tot mai multe, de la o zi la alta. Medicii din întreaga lumea sunt deja depășiți de situație și de numărul mare de persoane testate pozitiv cu COVID-19. D’neil Schmall, o asistentă din New York, de la Terapie Intensivă, a povestit cum stau lucrurile în infernul din spital. 

D’neil Schmall, o tânără asistentă din New York, de la Terapie Intensivă a făcut un live pe pagina sa de Facebook în cadrul căruia a povestit întreg coșmarul pe care îl trăiește în fiecare zi, la spital, din cauza pandemiei de coronavirus.

EXCLUSIV. Anul școlar 2019 – 2020: Sute de mii de copii din România vor fi „în aer” din cauza noilor metode de învățat de acasă

Asistenta mărturisește că îi este extrem de greu în momentul în care intră în salon și găsește pacienții decedați și cu și mai multă groază știe că trebuie să le anunțe familiile cu privire la deces. De asemenea, D’neil Schmall a mai povestit că are zile în care se simte copleșită de situație și ar vrea ca oamenii să înțeleagă situația complicată prin care trec toate cadrele medicale, luptând în prima linie cu COVID-19.

„Astazi a fost o zi teribila. Simt ca se intampla atat de multe. Ma simt coplesita. Sunt obosita. Intru in salon si pacientul e mort. Intru si gasesc un cadavru acolo. Apoi trebuie sa sun familia si sa ii dau vestea. Ma simt atat de trista pentru colegii mei care si-au pierdut vietile avand grija de alte persoane. Imi pare atat de rau pentru pacientii a caror viata atarna de un fir de par. Doar pentru ca lucram aici, nu inseamna ca suntem imune la asta. Am plans in taxi in drum spre casa.

Lumea nu intelege cat de stresanta e meseria asta. Nu as schimba-o pentru nimic in lume, insa este atat de stresanta. As vrea ca oamenii sa inteleaga ca toata lumea incearca sa faca tot ce poate in spitale. Suntem stresati, asa cum sunt toti ceilalti. Cred ca toata lumea uita ca si noi suntem oameni. Avem emotii. Aceleasi lucruri care te afecteaza pe tine, ma afecteaza si pe mine, doar ca eu nu iti pot arata asta pe loc. Mi-ar placea sa avem mai multa compasiune unii pentru altii” a spus asistenta, în clipul video.