Asistent medical din Iași, prins beat la volan! Cum s-a dat singur de gol

Publicat: 22/12/2020 | 09:28

Un asistent medical din Iași a fost prins de polițiști că a condus în stare de ebrietate. Vasile Hogia s-a dat singur de gol, conducând până la secția de Poliție. Acolo, oamenii legii l-au mirosit. Judecătorii l-au condamnat la 8 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei.

Asistentul a fost prins că șofase băut, după ce a făcut singur reclamație la Poliție! Bărbatul s-a dat, practic, singur de gol când a tras mașina în fața Secției de Poliție, iar oamenii legii au constatat că ieșeanul mirosea a băutură. A fost testat, iar suspiciunile s-au confirmat. Iar magistrații din cadrul Judecătoriei aveau să-l condamne pe Vasile Hogia la 8 luni de închisoare, cu suspendare. Decizia instanței nu este, însă, definitivă, scrie bzi.ro. (CITEȘTE ȘI: URMĂRIRE CA ÎN FILME PE A1! A URCAT BEAT LA VOLAN IAR APOI A AMENINȚAT POLIȚIȘTII CU UN PISTOL)

Procesul lui Vasile Hogia a început pe 14 februarie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe bărbatul de 33 de ani, sub acuzația de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. „Pe 16 septembrie 2019, agenții din cadrul Secției II de Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 00:01, șoferul s-a deplasat la volanul autovehiculului, după ce a consumat băuturi alcoolice și fără a avea permis. La ora 00:03, inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o concentrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au menționat procurorii ieșeni.

Asistent medical din Iași, prins beat la volan! Cum s-a dat singur de gol

Asistentul Hogia a recunoscut fapta. „Pe 14 septembrie 2019, am plecat cu autoturismul meu, marca Skoda, de la domiciliul meu. Ajuns în municipiul Iași, am lăsat mașina într-o parcare situată la intrarea în oraș. Am plecat cu prietena mea și cu niște colegi de serviciu spre localitatea Gura Humorului, cu mașina acestora. Am rămas în acea localitate până a doua zi, când aceștia au hotărât să se întoarcă spre municipiul Iași. Pe drumul parcurs la întoarcere, pasager fiind în autoturism, am consumat băuturi alcoolice, respectiv 4 doze de bere cu alcool. În jurul orei 20:30 am ajuns în Iași. (NU RATA: ȘEFUL SERVICIULUI JURIDIC DIN PRIMĂRIA BACĂU S-A ALES CU DOSAR PENAL, DUPĂ CE S-A URCAT BEAT LA VOLAN ȘI A TAMPONAT PATRU MAȘINI PARCATE)

Am coborât din autoturismul colegilor, cu intenția de a lua un mijloc de transport în comun spre domiciliul meu, din localitatea Valea Lupului. Întrucât am avut un conflict în acel loc cu niște persoane minore de etnie rromă, în sensul că aceștia mi-au adresat injurii, am sunat la 112. Am cerut intervenția Poliției. Agenții au venit la fața locului. După plecarea agenților, am mers pe jos la mașina mea, parcată în zonă, la intrarea în oraș, pe care am condus-o până la sediul Secției II de Poliție”, a declarat asistentul medical.

„Motivul pentru care am urcat în mașina mea a fost acela de a merge personal la Poliție, ca să depun o plângere împotriva celor care mi-au adresat injurii”, a afirmat Vasile Hogia.