Asistent medical de la Spitalul Județean Sibiu, infectat cu COVID-19. Conducerea unității medicale, făcută praf: “Șefii stau acasă și…”

Publicat: 29/03/2020 | 12:31

Coronavirusul a lovit, crunt, inclusiv în cadrele medicale. Ultima victimă este Sergiu Danciu, un asistent medical de pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Sibiu, care a fost confirmat cu COVID-19 sîmbătă seara. Două infirmiere și două asistente care au luat contact cu el se află în izolare la domiciliu.

VEZI AICI: A FOST GĂSIT „PACIENTUL ZERO”. DE LA EL A PORNIT, DE FAPT, CORONAVIRUSUL. EL I-A INFECTAT PE TOȚI

Eu am venit în tură la lucru cu temperatură 37.7 şi mi-a zis asistenta şefă ca nu e temperatură. De două zile am făcut febră. Azi a venit rezultatul testului de la Bucuresti, în jurul orei 19, cu confirmare pozitiv. Toţi colegii care au fost cu mine pe tură sunt în izolare. Adică două asistente şi două infirmiere”, a declarat bărbatul potrivit oradesibiu.ro.

EXCLUSIV. Un pușcăriaș român din Franța a ajuns, din cauza molimei de coronavirus, pe lista celor mai periculoși deținuți din Paris!

„Nu avem măști de protecție. Sunt în cabinetele medicilor de gardă!”

Sergiu Danciu acuză conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu că nu a luat măsurile de protecție necesare. “Stăm câte opt ore într-un costum pentru că nu avem destule. Nu avem măști de protecție. Măștile sunt în cabinetele medicilor de gardă și în vestiare”, spune asistentul medical.

NU RATA: ÎNCĂ UN SIMPTOM AL INFECTĂRII CU COVID-19. MĂRTURIA TERIBILĂ A UNUI CADRU MEDICAL: “PARCĂ AR FI DIAVOLUL ÎNSUȘI!”

Acesta susține că normal ar fi ca personalul medical să fie testat în primul rând, iar mai apoi pacienții. “În bătălia cu COVID-19 trebuia început cu testarea personalului, și apoi a tuturor pacienților care veneau la spital. Nu să intri în contact fără să știi. Bine că șefii stau acasă și vorbesc doar prin telefon, materialele sunt închise la șeful de secție în vestiar. Medicii stau în cabinet și asistenții și infirmierele să intre la pacienții suspecți”, susține asistentul medical.