Așa ceva este foarte greu de explicat. Bărbat român, izolat un an și jumătate în casă, confirmat noul cu coronavirus

Publicat: 05/06/2020 | 22:06

Localitatea din Sălaj Șimleu Silvaniei a înregistrat primul caz de coronavirus. Unul care este însă deosebit. Bărbatul de 51 de ani este grav bolnav și nu a mai ieșit din casă de un an și jumătate.

Cel care a făcut anunțul este chiar primarul localitații, Septimiu Țurcaș, care a precizat vineri, printr-o postare pe Facebook că bărbatul a fost internat la spitalul din Șimleul Silvaniei, suport COVID-19, pentru o perioadă de 20 de ore, apoi a fost transferat la Spitalul de Infecţioase din Zalău.

„Din păcate, primul caz de infecţie cu coronavirus a fost confirmat în oraşul Şimleu Silvaniei. O persoană din Şimleu Silvaniei, la primul test care i s-a făcut, a fost confirmat pozitiv. (…) Ceea ce este şi mai curios este faptul că persoana nu a ieşit din casă de cel puţin un an jumate, din informaţiile pe care le am eu”, a scris Ţurcaş.

S-a deschis o ancheta epidemologică

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sălaj face o anchetă epidemiologică în acest caz pentru identificarea contacților bărbatului, care vor fi izolați acasă, informează Mediafax.

„Există posibilitatea ca primul test care a confirmat că persoana respectivă are virusul să nu se confirme la al doilea test”, a precizat edilul.

Septimiu Țurcaș a afirmat că firma care se ocupă de dezinfecție în oraș va interveni și în blocul în care locuiește bărbatul.

Încă șapte decese cauzate de coronavirus, raportate vineri în România

Alte şapte persoane au murit din cauza coronavirusului, în România, potrivit anunţului de vineri, al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Bilanţul se ridică la 1.315 decese de la debutul epidemiei în ţara noastră.