Așa arată traseul italianului care a adus coronavirusul în România! Virusul ucigaș s-a plimbat cinci zile prin județul Dolj

Publicat: 27/02/2020 | 10:25

Italianul Cesare a venit în România împreună cu fiul său de 10 ani, pentru a-și vizita rudele, dar ceea ce nimeni nu știa este faptul că acesta a plimbat coronavirusul timp de 5 zile prin județul Dolj. S-a aflat care a fost întregul traseu al italianului, din momentul în care a ajuns pe meleaguri românești și până a plecat înapoi în Italia. Din păcate, acesta a luat contact cu foarte multe persoane, în zilele în care s-a aflat în România. 

Cesare, italianul de 71 de ani venit în România din Bologna a adus, odată cu el, virusul ucigaș din Wuhan. Traseul acestuia a fost unul destul de amplu, având în vedere faptul că s-a deplasat dintr-o localitate în alta și chiar a interacționat cu zeci de persoane, de la venirea lui la noi în țară. Cum au stat lucrurile:

– 18 februarie: ora 23,45. Italianul de 71 de ani și fiul său de 10 ani au aterizat pe Aeroportul Internațional Craiova, venind din Bologna. În aeronava Wizz Air se mai aflau 44 de persoane, precum și echipajul de zbor. Toți oamenii au luat contact cu el, în mod indirect. „Aeronava care a operat zborul afectat a fost scoasă din funcționare cu efect imediat și va fi dezinfectată în conformitate cu reglementările specifice înainte de a reveni la operațiuni. O altă aeronavă din flota Wizz Air a fost alocată pentru a opera zborul W6 3762 Bologna – Craiova, care este reprogramat pe 26 februarie (nr. ieri)”, au anunțat ieri reprezentanții Wizz Air.

– 19 februarie, puţin după miezul nopţii, italianul Cesare, împreună cu fiul său ajung în satul Peşteana, la socrii, cu o mașină pe care bărbatul de 71 de ani a luat-o prin intermediul unei firme de închirieri autoturisme, din Craiova. Acesta este un alt loc cu care italianul a luat contact.

– 20-21 februarie. Italianul a avut mai multe întâlniri în scop profesional, în special în Târgu Jiu. A doua zi, italianul Cesare a mers la Primărie, pentru a plăti taxe și impozite. Deci, a luat contact și cu personalul de acolo.

– 22 februarie. Cesare se întoarce la rudele sale, în Peşteana, îşi ia copilul şi pleacă spre Craiova. Aici, predă angajaţilor firmei de închirieri auto maşina şi merge la Aeroport, de unde pleacă acasă, în Italia.

În urma venirii italianului de 71 de ani cu coronavirus în România, un tânăr de 20 de ani a fost primul caz confirmat la noi în țară. Toate persoanele care au luat contact cu italianul Cesare sunt căutate pentru a fi testate și puse sub supraveghere medicală.