Armata se ocupă de construirea unui spital în Otopeni! În cinci zile va fi funcționabil pentru bolnavii de coronavirus

Publicat: 18/03/2020 | 21:58

Ministerul Apărării Naţionale a început, miercuri, 18 martie, amplasarea unui spital pentru bolnavii de coronavirus în curtea unității spitalicești Ana Aslan din Otopeni. În interiorul unității medicale vor fi tratați pacienții cu simptome ușoare și medii.

MApN  a anunțat că în cinci zile în cadrul ROL 2 vor putea fi tratați toți românii care suferă de Covid-19.  Unitatea medicală este montată în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.

Astăzi a fost pregătit terenul pentru amplasarea containerelor și echipamentelor medicale.

 „Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale și racordarea la utilități. Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19”, precizează MApN.

Întreaga activitate este sprijinită de Direcția medicală, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forțelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

Formațiunea medicală de nivel ROL 2 al MApN a mai funcționat ca secție externă de boli infecțioase la combaterea virusului Ebola și a fost parte componentă a exercițiilor NATO „Saber Guardian 19” și „Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exercițiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianța Nord-Atlantică, care s-au desfășurat anul trecut în România, transmite MApN

„Ministerul Apărării Naţionale continuă să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. De asemenea, MApN are pregătite forțe și mijloace gata sa intervină în orice moment, dar, suplimentar, are și personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională”, se mai arată în comunicat.