Arhiepiscopul Tomisului cere ca bisericile să fie deschise pentru credincioși în noaptea de Înviere

Publicat: 02/04/2020 | 12:58

Din cauza epidemiei de coronavirus au fost interzise adunările de oameni, cu scopul de a opri răspândirea noului virus. Astfel, și slujbele religioase au fost oprite prin Ordonanțele Militare.

În curând urmează una dintre cele mai importante sărbători, pe 19 aprilie creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele. Însă în contextul actual, conform Patriarhiei Române, acest lucru se va întâmpla fără participarea enoriașilor la slujba de Înviere. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE REPREZENTANȚII PATRIARHIEI ROMÂNE. CUM SE VA DESFĂȘURA SLUJBA DE ÎNVIERE ÎN ACEST AN)

Deși decizia închiderii bisericilor pare una necesară, ÎPS Teodosie a spus că, dacă se respectă normele de siguranță medicală recomandate de autorități, lăcașele de cult pot fi deschise. Conform paginii de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului se cere permisiunea ca enoriașii să poată participa la slujba de Paște. (VEZI ȘI: ÎN CE ZI PICĂ PAȘTELE ANUL ACESTA. DATA EXACTĂ CÂND VOM SĂRBĂTORI ÎNVIEREA DOMNULUI)

„IPS Teodosie: « nădăjduim ca Sfânta Înviere să o facem împreună cu credincioșii»

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nădăjduiește ca Bisericile să poată fi deschise pentru credincioși în noaptea de Paști, cu respectarea normelor de siguranță medicală.

Mesajul vine în contextul în care ierarhul a observat că există alte locuri în societate unde cetățenii sunt liberi să circule, respectând norme de siguranță medicală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.”, scrie pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.