Are doar 20 de ani! S-a aflat cine este primul român infectat cu coronavirus

Publicat: 27/02/2020 | 07:41

Confirmarea primului caz clar de infectare cu virusul ucigaș Covid-19 a generat isterie în România! Primarul comunei Prigoria din județul Gorj a oferit detalii importante despre prima victimă a coronavirusului. Se pare că este vorba de un tânăr de numai 20 de ani, care ar fi intrat în contact cu italianul de 71, venit din Bologna. 

Primarul comunei Prigoria, Iuliana Iliescu a oferit informații de ultimă oră despre românul de numai 20 de ani, declarat primul caz confirmat de infectare cu coronavirus. Se pare că tânărul locuiește cu bunicii lui în comuna din județul Gorj și lucrează la un restaurant al cărui patron este nimeni altul decât italianul venit în Craiova cu zborul de Bologna.

”De azi dimineață (miercuri – n.r.) știam că a fost contact și l-am supravegheat toată ziua, și cu Poliția. Știam de familie, dar așteptam rezultatul analizelor. Acum câteva minute a venit confirmarea. A venit jandarmeria, așteptăm mașina specială de la Craiova să îl ia să-l ducă la București. Băiatul lucrează la o unitate la care este patron italianul. Lucra aici în România, nu în Italia. Băiatul este din Dobrana, locuiește cu părinții și cu bunicii. Sunt izolați de azi-dimineață toți. Are aproximativ 20 de ani”, a spus primarul.

Mai mult, Iuliana Iliescu, primarul din Prigoria susține că vrea să închidă Primăria, dar și mai multe locații din comună, printre care și școli, de teama coronavirusului. Tânărul de 20 de ani confirmat cu coronavirus va fi supus mai multor teste și ținut sub supraveghere medicală.