Are 28 de ani și conduce o mașină de mare tonaj. Tânăra care și-a lăsat diplomele „în sertar” pentru șosea: „Camionul te învață să trăiești”

Publicat: 02/03/2021 | 09:34

Cătălina Deac, o tânără de 28 de ani din Maramureș, a hotărât să devină șoferiță de TIR, deși a absolvit două facultăți și două programe de master. 

Tânăra spune că a luat această decizie după ce a întâmpinat greutăți de a își un găsi un job în domeniile pe care le-a studiat, adică psihologia și ingineria alimentară.

„Am fost refuzată pe un post de operator, pentru că eram supracalificată. După doi ani de zile mi-am dat seama că bat pasul pe loc, că acolo am rămas.

Am fost operator etichetare trei luni și de acolo încolo făceam același lucru zi de zi, cu un salariu care nu-mi ajungea să, să…nimic, doar să supraviețuiesc”, povestește Cătălina Deac Vlașin, la Digi24.

Nimic nu este întâmplător

Schimbarea radicală de carieră nu a venit întâmplător. De câteva luni deja, conduce, împreună cu soțul ei, o mașină de mare tonaj. Bărbatul o susține necondiționat

„Era o vorbă că dacă faci ceea ce-ți place, nicio clipă din viața ta nu simți că lucrezi și văd asta acum și e foarte adevărat”, spune Cătălina.

„Sunt zile întregi în care, într-adevăr, dormim acolo, trăim acolo, mâncăm acolo, dar nu văd în asta o problemă. Camionul te învață să trăiești cu strictul necesar și dacă reușești să faci asta, poți să faci orice în lumea asta”, adaugă tânăra, potrivit aceleași surse.

Curse lungi și obositor

Acum, pentru că este la început, Cătălina face doar curse interne.

„Sunt momente în care am foarte mari emoții, nu pentru că e femeie, aș avea emoții cu orice începător, nu e o mașină de 1,5 tone, sunt 40 de tone, pericolul e mult mai mare, se frânează mult mai greu”, spune Vasile Deac, soțul Cătălinei. „E foarte motivată și îi place foarte mult ceea ce face!”, adaugă el.

Tânăra crede că există mereu drumuri noi de descoperit în viață. Iar cu puțin curaj și perseverență, chiar dacă se întâmplă să te mai abați de la traseu, ai să ajungi întotdeauna la destinație.