ARCA și BRAT, apel comun către Guvernul României: ”Ajutați presa să reziste crizei!”

Publicat: 23/03/2020 | 18:14

Pandemia de coronavirus se instalează rapid și în România, astfel că multe instituții private și de stat sunt afectate. Mass-media se află printre ele, astfel că ARCA și BRAT s-au văzut nevoite să facă un apel comun către Guversnul României, prin care cer ajutor. Cele două asociații amintesc faptul că la nivelul populației principala soluție de combatere a pandemiei este rămânerea cetățenilor la domiciliu, astfel că rolul mediului online, al televiziunilor, al radioului și al publicațiilor devine foarte important pentru depășirea crizei în care ne aflăm.

În introducerea apelului către Guvern, BRAT (Biroul Român de Audit Transmedia) și ARCA (Asociația Română de Comunicații Audiovizuale) reamintesc rolul important pe care-l are presa în societate. Astfel, se menționează în comunicat, cele două, BRAT și ARCA, reunesc împreună un număr important de societăți ce activează pe piața masss-media din România, nu mai puțin de 84.

De asemenea, se specifică și că membrii ARCA reprezintă 65% din audiența TV și 77% din audiența radio. Iar site-urile reprezentate în BRAT cumulează 85% din traficul înregistrat pe situ-rile din România.

Se mai menționează și că în cadrul BRAT sunt reprezentate majoritatea companiilor ce editează cotidiene și periodice în România.

Astfel, având în vedere importantul rol pe care-l joacă mass-media în aceste momente grele pentru români, BRAT și ARCA cer Guvernului să intervină prin măsuri de ordin financiar și administrativ pentru a ajuta presa să reziste crizei și să-și continue rolul în societate, acela de a fi principal vector de comunicare și suport necesar României.