Apropiații lui Cătălin Moroșanu, prima reacție după ce Sergiu, “tăticul călăreț”, a vândut casa primită ca donație de la sportiv: “Suntem șocați!”

Publicat: 12/04/2021 | 14:23

Apropiații lui Cătălin Moroșanu sunt șocați de faptul că Sergiu, “tăticul călăreț”, a vândut casa achiziționată din donațiile strânse de sportiv. Oamenii nu-și pot explica gestul făcut de tânărul de etnie romă.

În urmă cu un an, românii au rămas impresionați după ce au văzut la televizor cazul lui Sergiu Ciobotariu, tânărul care a mers călare pe cal la spital, unde îi născuse soția. La inițiativa lui Cătălin Moroșanu s-au strâns bani pentru ca proaspătul tătic să aibă o viață normală.

Sergiu ar fi vândut, însă, casa primită, deși avea în contract o clauză conform căreia casa nu poate fi înstrăinată pentru următorii cinci ani. Apropiații lui Cătălin Moroșanu sunt șocați de decizia luată de tânăr.

Am primit foarte multe mesaje pe pagină legate de situația lui Sergiu, călărețul pe care Cătălin l-a ajutat să își clădească un viitor. Așa cum știți, de aproape 4 luni, Cătălin este plecat la Survivor și nu are acces la telefon sau internet, astfel că nu știe despre situația apărută în tot acest timp. Noi, echipa lui, vom încerca să explicăm pe cât se poate situația. În urmă cu fix un an, prin eforturile voastre și ale lui Cătălin, am reușit să îi mutăm în casă nouă pe Sergiu și familia lui.

O casă mobilată complet, care avea acces la toate utilitățile, la care se adaugă haine primite de la oameni cu suflet din întreaga țară. Imediat după, casa a fost pusă pe numele lui Sergiu cu mențiunea că nu poate fi vândută în următorii cinci ani. De asemenea, în contul lui Sergiu au rămas 27.900 de lei, bani care să-l ajute să înceapă o viață nouă. În special să creeze un viitor pentru cei 3 copii mici.

Deși era lockdown, Cătălin a făcut toate eforturile necesare pentru ca familia Ciobotariu să beneficieze de condițiile unei vieți normale. Timp de aproape două luni s-a implicat total în acest caz pentru ca toate lucrurile să fie puse la punct. Ulterior, a căutat să îi ofere un loc de muncă decent lui Sergiu, deși era complicat deoarece acesta nu avea școală”, au transmis apropiații lui Cătălin Moroșanu, potrivit wowbiz.ro.

Sergiu îi curuse lui Cătălin Moroșanu o altă casă. “Evident, a fost refuzat!”

Mai mult, potrivit apropiaților din anturajul sportivului, Sergiu îi ceruse lui Cătălin Moroșanu o altă locuință, mai aproape de ghetourile de unde fusese salvat.

Pentru că a cerut un răgaz pentru a-și aranja noua casă, în toamnă au apărut primele probleme când Sergiu nu s-a mai prezentat la niciunul dintre angajatorii cu care Cătălin discutase pentru locul de muncă. Asta după ce confirmase, iar ulterior și-a închis telefonul. Au urmat tot felul de scuze și explicații, iar cazul s-a repetat. Ba chiar i-a transmis lui Cătălin că ar avea nevoie de o altă casă, mai aproape de ghetourile unde trăise până atunci. Evident, a fost refuzat.

Ulterior, Cătălin a avut o perioadă aglomerată din punct de vedere personal, iar pe 1 ianuarie a plecat în Republica Dominicană pentru Survivor, acolo unde se află și în acest moment. Nu a știut și nici nu știe despre situația din prezent, așa cum nu știm nici noi exact ceea ce s-a întâmplat cu adevărat, însă suntem la fel de șocați și dezamăgiți de faptul că Sergiu a ales să trateze așa o faptă bună. Suntem dezamăgiți deoarece pune în pericol viitorul a 3 copii. 3 suflete care puteau să beneficieze de o viață normală și educație pentru a nu trece prin aceleași greutăți ca părinții lor.

Dacă este o greșeală că ne-am implicat cu toții pentru a oferi o șansă la o viață mai bună? Cu siguranță, nu. Suntem cu sufletul împăcat în fața lui Dumnezeu că am vrut să facem un bine. Totodată, este o învățătură de minte. Nu ne vom opri din fapte bune, dar vom merge pe premiza „dă-i omului un pește și va avea de mâncare o zi. Învață-l să pescuiască și va avea de mâncare toată viața.” În momentul în care se întoarce Cătălin, vom începe campanii de conștientizare, educare și specializare pentru tineri proveniți din medii defavorizate pentru ca aceștia să se integreze în societate. Vă mulțumim tuturor!”, se arată în postarea de pe pagina lui Cătălin Moroșanu.