Aproape de tragedie! Tavanul unui mall din Arad s-a prăbușit, iar imaginile sunt ca după cutremur. FOTO

Publicat: 12/01/2021 | 08:39

Duminică noapte, tavanul din rigips al unui centru comercial din municipiul Arad s-a prăbușit. Din fericire era noaptea, iar în mall nu se aflau clienți.

Imaginile dezastrului au fost surprinse de un martor şi publicate pe internet. Practic, tavanul s-a spart în bucăți care au căzut pe holurile de la etajele inferioare II, I și parter. Tot etajul 1 a fost afectat, intrările în mai multe magazine fiind distruse.

Potrivit primelor declarații ale autorităților locale, cel mai probabil muncitorii nu au fixat bine acest tavan, după ce au terminat lucrările.

„Acest lucru era de așteptat să se întâmple. Eu am atras atenția administratorilor că tavanul de sticlă prezintă crăpături și că acest fapt ar putea genera o catastrofă. Atrium Mall a ajuns o cutie de carton. Din cauza modificărilor din ultima perioadă în incinta mall-ului, s-a ajuns ca unele părți ale tavanului de la etajul unu să cedeze din cauza trepidațiilor de la utilajele folosite de muncitori în acest scop”, a precizat un specialist în construcţii pentru criticarad.ro.

Luni dimineață a fost deschis

Luni dimineaţa, mall-ul era deja curăţat, gata să îşi reaia activitatea. Pe pagina de Facebook al centrului comercial nu se menţionează nimic de incident, fapt care i-a scandalizat pe arădeni.

„Tavanul, ați pus tavanul”, se întreabă un client. „Să cadă tavanul de noi? De ani de zile la intrarea în parcarea acoperită stau să cadă din perete pe maşini bucaţi din zid. Se vede că nu sunteţi prea interesaţi de siguranţa cumpărătorilor.

Era omeneşte sa dati un comunicat referitor la ce s-a întamplat şi ce masuri aţi luat pentrut a nu se mai întampla. Pana atunci , pe mine sigur m-aţi convins să nu mai va trec pragul” a spus un alt client.