Aproape 30.000 de decese cauzate de COVID-19 în Italia. Numărul îmbolnăvirilor începe să scadă lent

Publicat: 07/05/2020 | 21:53

Italia, cea mai afectată țară europeană în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus, începe să își relanseze economia și să înregistreze un număr de cazuri în scădere de la o zi la cealaltă.

Italia a înregistrat până joi 29.958 de decese provocate de noul coronavirus, cu 274 de decese în ultimele 24 de ore, bilanţ inferior celui de 369 de decese anunţat miercuri şi care revine aproximativ la nivelul celui din zilele precedente, potrivit datelor comunicate de Protecţia Civilă italiană, transmite Agerpres, conform Agenșia EFE.

Aceeaşi tendinţă este remarcată şi în evoluţia numărului noilor cazuri de COVID-19, cu oscilaţii de la o zi la alta pe un trend de coborâre lentă, cu 1.401 îmbolnăviri confirmate în ultimele 24 de ore, astfel că numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus în Italia ajunge la 215.858.

CITEȘTE ȘI: DECIZIA CEDO în cazul Kovesi. Se cere demisia de onoare a lui Tudorel Toader din funcția

Numărul vindecărilor a crescut la 96.276, cu circa 3.000 mai multe faţă de miercuri, iar cel al pacienţilor simptomatici spitalizaţi a scăzut cu 595 faţă de această zi, fiind joi de 15.174, dintre care 1.311 sunt la terapie intensivă, faţă de 1.427 în ziua precedentă.

CITEȘTE ȘI: PLAN . Trump și Putin au împărțit lumea! Ce rol va juca China. Dialog incendiar

Cu toate acestea, virusul continuă să circule, a avertizat directorul Institutului Superior de Sănătate italian (ISS), Silvio Brusaferro, care a insistat că se impune în continuare respectarea măsurilor luate pentru a frâna răspândirea virusului. El a estimat că începând din data de 11 mai se vor putea face evaluări preliminare privind impactul primelor decizii de relaxare a restricţiilor.